Denuncien que una de cada cinc peces de roba de cotó prové de mà d'obra esclava uigur

Un recent informe conclou que la indústria de la moda occidental, especialment els grans fabricants, és còmplice de la violació dels drets humans

Actualitzat

Més de 180 organitzacions pro drets humans denuncien l'explotació laboral de milions de persones de l'ètnia uigur a la regió de Xinjiang, a la Xina.

Es parla que aquesta població de uigurs, musulmans de cultura i llengua d'origen turc, han passat per un dels camps de reeducació del Turquestan xinès, on pateixen condicions de vida molt dures i de violacions dels drets humans.

Segons Pequín, són centres de formació on poden aprendre xinès i una professió. Algunes organitzacions de drets humans, però, sospiten que són alguna cosa més, en concret un gran negoci, un gran negoci per al govern i per a les corporacions industrials occidentals.

Ni més ni menys que mà d'obra esclava al servei d'empreses tecnològiques com Apple o al servei de marques de roba i calçat com Nike, Adidas, GAP, C&A, Muji, Calvin Klein...

Un de cada cinc productes elaborats amb cotó podia provenir d'aquesta província xinesa, que viu, des de fa molts anys, en permanent estat d'excepció.

Un informe recent conclou que la indústria de la moda occidental, especialment els grans fabricants, és còmplice de la violació dels drets humans. Perquè aquests camps de reeducació són en essència una enorme factoria d'abusos: des de tortures fins a l'esterilització forçada de dones.

Camp de reeducació del Turquestan xinès

La Xina assegura que aquests informes són calúmnies i estan fabricats pels Estats Units i Europa per pressionar econòmicament i políticament el govern de Pequín.

Segons el New York Times, els camps de reeducació fa poc que també es dediquen a fabricar un producte essencial aquestes mesos: mascaretes contra la Covid-19.

Esterilitzacions massives

L'antropòleg alemany Adrian Zenz, va publicar aquest mes de juliol un informe, on acusa Pequín d'estar esterilitzant sistemàticament les dones d'ètnia uigur. El govern xinès va negar cap mena de discriminació cap a la població uigur.

 

 

 

ARXIVAT A:
Xina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut