Barcelona

Denuncien una empresa de maternitat subrogada en una clínica sense autorització de Barcelona

Dues parelles reclamen els 100.000 euros que els van pagar per poder tenir un fill a través d'una mare de lloguer

RedaccióActualitzat

La Clínica Iegra Tres Torres, de Barcelona, dedicada a la fecundació "in vitro", ha hagut d'aturar l'activitat arran de la demanda de dues parelles homosexuals contra l'empresa que l'explotava, Subrogalia.

Els denunciants, que es volen mantenir en l'anonimat, els reclamen els 100.000 euros que els van pagar per poder tenir un fill a través d'una mare de lloguer. Les dues parelles volien implantar embrions fecundats a una mare de Mèxic. Dos anys després, no tenen ni els diners ni la criatura.

Els denunciants creuen que el frau pot afectar desenes de parelles de tot l'estat, segons han explicat a Catalunya Informació.

Subrogalia assegura que només és una qüestió de terminis, no de cap irregularitat. 

Un centre sense autorització

L'empresa Subrogalia gestionava la clínica, que feia els tractaments de fecundació "in vitro". El Departament de Salut ha confirmat que Iegra no té autorització com a centre sanitari.

Paral·lelament, l'equip directiu de la Clínica Tres Torres ha decidit recomprar aquesta setmana a Subrogalia la planta que ocupava des del juny del 2014. La web de la clínica dóna un error.

Subrogalia manté que continuarà a altres locals de Barcelona l'activitat de la fecundació "in vitro", però el nou centre ja no es dirà Iegra Tres Torres. 

Un despatx especialitzat

Subrogalia es publicita com un despatx d'advocats especialitzat en maternitat subrogada que s'ocupa de tot el procés. Ofereix pacs de diferents preus, des de "low cost" fins a "premium", i s'ocupa de totes les gestions. Les parelles, però, denuncien que els demanaven diners per totes les gestions i que no en van veure cap resultat.

La demanda dels denunciants s'ha admès a tràmit als jutjats de Barcelona, on ja hi ha tres casos semblants.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut