El judici s'ha fet a porta tancada a l'Audiència Provincial de Biscaia
Bilbao

Demanen 80 anys de presó per a 3 joves acusats d'agressió sexual a una noia a Bilbao

Els detinguts haurien aprofitat que la noia va quedar inconscient i ho van gravar amb els mòbils i van difondre les imatges per internet

Actualitzat

A l'Audiència de Biscaia, aquest dimarts ha començat el judici contra tres joves acusats d'abusar sexualment d'una noia de 18 anys, i de gravar-ho i difondre-ho per internet a través del telèfon mòbil.

El judici que es fa a porta tancada hi han declarat els tres acusats, la víctima i el seu pare.

 

L'Ertzaina trasllada al jutjat els acusats, que estan en presó provisional

 

Entre 80 i 100 anys e presó

Els acusats, en presó provisional per un possible risc de fuga, i als qual s'han anomenat "la manada de Bilbao", afronten una petició fiscal de 80 anys en total per un abús sexual que l'Hospital de Basurto va considerar compatible amb una violació.

La defensa de la víctima eleva la petició a 100 anys i apunta que els agressors eren conscients de la indefensió de la noia, que sembla que estava sota els efectes de l'alcohol. Els fets van passar el 14 de gener del 2017 a Bilbao. Els acusats, dos de 20 anys i un de 28, van ser detinguts el mes de febrer a Bilbao i Barakaldo.

 

Agressió sexual quan estava inconscient

Els joves estan acusats d'assaltar la noia i acorralar-la a la zona de Sokoloetxe, el barri de Santutxu, quan sortia d'una discoteca. Una càmera de seguretat va facilitar la identificació i la localització dels detinguts.

Quan la noia va presentar la denuncia va dir que es va trobar malament i va començar a veure-hi borrós, més tard es va despertar mig despullada i amb dolor a la zona genital pel que va sospitar que l'havien agredit sexualment, fet que corrobora l'informe mèdic de l'hospital.

 

Zona de Sokoloetxe a Bilbao on van passar els fets el gener de 2017


Aquest dimecres es preveu que declarin els testimonis i es presentin les proves pericials. El judici continuarà la setmana que ve.

ARXIVAT A:
Agressió sexualJudicialPaís BascLa ManadaViolència masclista
Anar al contingut