Dels Països Baixos al Berguedà: 150.000 tulipes cultivades per impulsar la comarca

La plantació la va idear una berguedana molt vinculada als Països Baixos, on fa visites guiades als camps de tulipes i que ha volgut traslladar aquí

A les muntanyes del Berguedà, a 1.300 metres d'altura, s'hi pot trobar una insòlita plantació de tulipes. L'està tirant endavant una emprenedora que vol comercialitzar aquest tipus de flors tan acolorides i tan característiques dels Països Baixos.

Fa dos anys va plantar les primeres enmig dels prats verds i les muntanyes de Capolat. Seila Malo, molt vinculada a aquest país, on fa visites guiades als camps de tulipes, ha volgut traslladar l'experiència aquí juntament amb dos emprenedors neerlandesos i berguedans.

Tulipes a les muntanyes del Berguedà
Tulipes a 1.300 metres d'altura (Mar Martí / ACN )

Han creat un gran parc de flors per collir-les, fer visites i organitzar actes. En concret, s'han plantat més de 25 varietats de tulipes. La proposta rep el nom de Tulipmania Barcelona.

Tulipes a les muntanyes del Berguedà
En un any s'han multiplicat per deu els bulbs plantats (Mar Martí/ACN )

Segons Malo, la tulipa és una de les flors més demanades i moltes varietats estan exhaurides, sobretot després que moltes persones s'aboquessin a la jardineria amb el confinament.

L'any passat es van plantar 15.000 bulbs i enguany aquesta xifra s'ha multiplicat per deu fins arribar a les 150.000. Les tulipes les planten a la tardor perquè les temperatures fredes d'aquesta zona del Berguedà són ideals perquè floreixin a l'abril.

La idea és llogar l'espai per a celebracions (CCMA)
La idea és també llogar l'espai per a celebracions (CCMA) (CCMA )

 

Les tulipes a preu d'or

De tulipes se'n cultiven sobretot als Països Baixos i aquesta flor tan preuada, allà justament va provocar tota una bombolla financera com explica la Seila.

"Al segle XVII que és quan van arribar les primeres tulipes als Països Baixos, des de l'Àsia Central, es va especular i especular amb el preu dels bulbs fins que el preu d'un bulb era com el preu d'una casa."

Quan acabi l'època d'esplendor de les tulipes, hi plantaran dàlies, que mostraran els seus colors fins a la tardor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut