Deliveroo diu que marxarà d'Espanya, dies abans que entri en vigor la "llei rider"

La plataforma de repartiment a domicili nega que la decisió estigui lligada a la nova llei; diu que es deu a la forta competència de mercat

Actualitzat

A només 13 dies que la "llei rider" l'obligués a donar d'alta com a treballadors els seus repartidors, la plataforma de repartiment a domicili Deliveroo ha anunciat la seva intenció de marxar d'Espanya.

En un comunicat, l'empresa britànica ha assegurat que la decisió no està lligada a la nova llei, sinó a la forta competència que té a Espanya amb altres empreses, com Glovo, UberEats o JustEat.

Segons la companyia, assolir una posició de mercat ideal a l'estat espanyol els hagués suposat una inversió elevada que hagués pogut "afectar la viabilitat econòmica", motiu pel qual han optat per centrar-se en altres mercats on Deliveroo està més ben situada. Per una raó similar ja va marxar, l'any 2019, d'Alemanya.

Els aproximadament 2.500 repartidors que depenen de Deliveroo ja han començat a rebre un missatge on se'ls informa de la proposta de cessament d'activitats a Espanya.

La decisió no és definitiva, ja que serà consultada amb els cent treballadors de l'empresa. Sembla, però, un mer formalisme, ja que des de la plataforma se'ls assegura un "adequat paquet de compensació".

Deliveroo marxarà d'Espanya just abans que entri en vigor la llei 'rider'
Tres repartidors a plaça Universitat, a Barcelona. Un de Glovo, un d'Uber Eats i un de Deliveroo (Reuters/Toby Chopra) (Reuters/Toby Chopra)


Un historial repetitiu

Deliveroo marxarà del mercat espanyol quatre anys després d'haver-hi entrat. Des d'aleshores, ha acumulat diversos processos judicials per la seva relació amb els repartidors. El primer d'ells, a mitjans de 2018; l'últim, a principis d'aquest 2021, quan un jutge de Barcelona va donar la raó a Inspecció de Treball, en la seva denúncia que Deliveroo tenia 748 "riders" com a falsos autònoms

La plataforma va recórrer aleshores la sentència argumentant que col·laborava amb repartidors autònoms i que "no era una relació laboral", ja que Deliveroo no els imposava condicions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut