Talarn

Defensa recula i envia a Toledo la majoria de militars que volia examinar a Talarn

Dels 1.200 militars que el Ministeri volia examinar a Talarn només n'arribaran finalment 280, la resta aniran a l'Acadèmia d'Infanteria de Toledo

RedaccióActualitzat

Després del malestar dels alcaldes dels Pallars per l'arribada massiva dels militars, finalment seran 280 els aspirants que arribaran a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, amb una capacitat per a 300 persones.

Fins a aquest dissabte estava previst que es desplacessin a Catalunya 1.200 aspirants a suboficials des de diversos indrets de l'estat espanyol, que s'haguessin allotjat en gran mesura en establiments turístics.

El Ministeri de Defensa ha decidit finalment que 900 dels 1.200 militars s'examinin a l'Acadèmia d'Infanteria de Toledo.
 

L'entrada a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, al Pallars Jussà
L'entrada a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, al Pallars Jussà (ACN/ Marta Lluvich)


Ajuntaments i entitats, en contra

Diversos alcaldes de la zona s'havien oposat a l'arribada de militars. També les seccions pallareses de l'ANC, Òmnium, els CDR i els Consells Locals per la República van mostrar-se crítics en una carta a tots els ajuntaments del Pallars Jussà i al Procicat de la Pobla i Tremp, on van titllar d'"irresponsable" la mobilitat massiva de l'operació.

La CUP s'havia sumat a les crítiques demanant que l'exèrcit espanyol "marxi definitivament" del Pallars pel "sense sentit" que suposa formar militars. 
 

En canvi, Compromís per Tremp ha criticat el rebuig a l'arribada dels soldats, perquè consideren que l'acadèmia militar compta amb suficients plans de prevenció per garantir la seguretat sanitària. La marxa enrere del Ministeri provocarà pèrdues econòmiques al comerciants i restauradors del poble, segons la formació.

ARXIVAT A:
Coronavirus Exèrcit espanyol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut