L'acord preveu que l'estat cedeixi alguns locals per ampliar l'Institut de Ciències del Mar
L'acord preveu que l'estat cedeixi alguns locals per ampliar l'Institut de Ciències del Mar (ACN)

De discoteca a centre d'investigació: el CSIC rellevarà Opium al Port Olímpic de Barcelona

L'Estat preveu la possibilitat d'estendre el projecte als dos locals contigus, Pacha i Shoko

L'Ajuntament de Barcelona i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) han acordat ampliar les instal·lacions del Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA) als locals d'oci del passeig Marítim de la Barceloneta, i concretament a l'espai que ara ocupa la discoteca Opium.

L'objectiu és generar "nous usos de divulgació científica i connexió amb la ciutadania", amb activitats centrades en temàtiques vinculades al medi marí.

L'acord preveu que l'Administració General de l'Estat, propietària dels locals, cedeixi al CSIC en una primera fase l'espai d'aquesta discoteca, el local situat davant del centre de recerca, i contempla la possibilitat d'estendre el projecte en una segona fase als dos locals contigus, Pacha i Shoko.

Jordi Martí Grau, tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i regidor de Presidència i Pressupostos, ha explicat que "aquest projecte és important a nivell ciutadà, perquè minorarà les dificultats que genera la concentració actual d'oci nocturn en la zona".

La decisió respon a l'acord subscrit entre Pedro Sánchez i Ada Colau el 7 de febrer del 2020, impulsat, segons indiquen les fonts de l'Ajuntament, per "facilitar la capitalitat cultural i científica de Barcelona" i convertir la ciutat en "un pol científic de primer nivell".

Amb l'objectiu de concretar aquest acord, l'Ajuntament s'ha compromès a posar a la disposició del CSIC l'avantprojecte d'obres impulsat des de l'Oficina del Pla Litoral, i el finançament del projecte i de les obres, per iniciar el seu ús per part del centre de recerca "de manera immediata".

Per la seva banda, el CSIC s'ha compromès a iniciar els tràmits per fer efectiu el traspàs dels locals i encarregar els projectes necessaris per a la seva adequació.


Tancar l'oci nocturn

El projecte de transformació de la zona del Port Olímpic preveu l'eliminació de les discoteques i els locals d'oci nocturn per potenciar usos "més positius" i millorar els problemes de convivència derivats de l'existència d'aquest tipus d'establiments.

En aquest sentit, el consistori ja va anunciar que facilitaria que s'hi implantessin usos vinculats a la nàutica, l'esport i la divulgació, a més de canvis urbanístics importants per ampliar la superfície del passeig i que sigui més amable per al vianant.

 

ARXIVAT A:
CiènciaAjuntament de BarcelonaOci nocturn
Anar al contingut