Port Olímpic de Barcelona
Port Olímpic de Barcelona
Barcelona

Uns quants locals d'oci nocturn del Port Olímpic es resisteixen a tancar

Els locals afectats ja haurien hagut de tancar perquè la concessió va acabar durant l'estat d'alarma, exactament el 31 de maig, però ara la patronal de l'oci nocturn reclama poder recuperar el temps que han estat inactius a causa de la pandèmia

RedaccióActualitzat

La fase de desescalada ha reobert el pols entre l'Ajuntament de Barcelona i alguns locals d'oci nocturn del Port Olímpic. El projecte de transformació d'aquesta zona preveu l'eliminació de les discoteques i els locals d'oci nocturn.

Tot i que ja haurien hagut de tancar perquè la concessió va acabar durant l'estat d'alarma, exactament el 31 de maig, uns quants han tornat a obrir. Reclamen que se'ls prorrogui l'obertura per recuperar aquests mesos que no han pogut treballar.

Els 24 empresaris afectats tenien temps fins al 2 de juny, per entregar les claus a l'Ajuntament. Alguns ja ho han fet i han buidat els espais que ocupaven i han abaixat les persianes. Però d'altres es resisteixen a abandonar els locals.

Els veïns, que fa temps que es queixen de la inseguretat i el soroll que genera la zona, lamenten que hi torni a haver activitat al Port Olímpic i consideren que l'Ajuntament, que ha començat el tràmit per executar el tancament dels locals, ja fa tard. Els veïns han anunciat mobilitzacions si els locals no es tanquen.

Jordi Giró, president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica:

"Les concessions estan molt clares i els terminis estaven claríssims. Per tant, això ja s'havia d'haver tancat. O no s'hauria d'haver reobert mai. I a l'Ajuntament li demanem tot el màxim esforç i responsabilitat perquè no s'ha fet bé la feina"

 

Port Olímpic de Barcelona
Port Olímpic de Barcelona

 

Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat:

"Executarem tots els tràmits jurídics i administratius necessaris perquè almés aviat possible estiguin fora. El compromís de l'Ajuntament amb aquell espai és amb els restauradors que tenen el compromís de dotar de dignitat tot aquell àmbit i amb els veïns que fa molt temps que han aguantat situacions insostenibles"

El tancament dels bars i discoteques només afecta, ara per ara, els locals del moll de Mestral, ja que els del moll de Gregal van firmar un acord amb l'Ajuntament per prorrogar les seves concessions fins al 2022, que és quan els afectaran les obres de remodelació, que han de començar aquest mateix any.

Dimecres l'Ajuntament ja va insistir que estaven treballant amb el tancament

Dimecres passat, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle va afirmar que les activitats en aquests establiments "s'han d'acabar" i va explicar que els serveis de disciplina urbanística i el districte de Sant Martí hi estaven treballant. "Hi ha d'haver un principi de seguretat jurídica, la voluntat és que el tema no s'allargui en el temps", va dir, sense concretar-ne els detalls.

La tinenta d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va recordar que l'Ajuntament és ara el titular de la concessió i va assegurar que s'executarien "tots els tràmits" perquè estiguin fora "al més aviat possible".

 

Port Olímpic de Barcelona
Port Olímpic de Barcelona

 

Sanz ha recordat que el consistori va assumir a l'abril la gestió del Port Olímpic després de la delegació de competències per part de la Generalitat, però a causa de l'estat d'alarma es va optar per donar als locals una moratòria. "Ara estem acabant i ja no poden continuar en aquest espai", va afegir.

Un nou projecte per al Port Olímpic

L'aposta del govern municipal per al Port Olímpic és la de potenciar usos "més positius" per millorar els problemes de convivència derivats de l'existència d'aquest tipus d'establiments. En aquest sentit, el consistori facilitarà la implantació d'usos vinculats a la nàutica, l'esport i la divulgació. També hi haurà canvis urbanístics importants per ampliar la superfície del passeig i que sigui més amable per al vianant.

Segons fonts municipals, el nou projecte per al Port Olímpic comportarà una inversió de 39 milions d'euros, però "no suposarà cap cost" a les arques municipals, ja que es preveu que els mateixos ingressos del port puguin finançar el projecte.

Anar al contingut