Daniel Osàcar creu que Artur Mas estava al cas del presumpte blanqueig de diners de CDC
L'expresident Artur Mas en una entrevista recent (ACN)

Osàcar creu que Artur Mas estava al cas del presumpte blanqueig de diners de CDC

Mas nega haver donat "cap instrucció" a Osàcar i considera "suposicions" les declaracions de l'extresorer de CDC

ACN / RedaccióActualitzat

L'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya Daniel Osàcar creu que Artur Mas estava al cas del presumpte blanqueig de diners del partit. Osàcar, condemnat pel cas Palau i actualment en tercer grau, ha declarat davant del jutge que investiga els donatius de diversos exconsellers.

Segons fonts judicials, Osàcar ha dit que l'exgerent del partit Germà Gordó era qui organitzava el blanqueig del finançament irregular de la formació i entre els excàrrecs que van utilitzar aquest sistema ha apuntat a l'exconseller d'Interior Jordi Jané i a l'exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat Xavier Crespo.
       
Les mateixes fonts han explicat que, a preguntes sobre l'origen dels diners en metàl·lic, Osàcar ha dit que el desconeixia, i que els diners i el llistat de donants li arribaven des de la secretaria de la gerència. De fet, ha explicat que tot el sistema el controlava Gordó.

 

Sobre Mas, ha dit que l'exsecretari general i Gordó es reunien diàriament, i per tant li sembla "probable" que Mas conegués el sistema. De fet, ha dit que no es pot imaginar que Mas no en tingués coneixement. Osàcar no va preguntar mai a Gordó si Mas ho sabia, ha dit.

L'extresorer ha declarat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on s'han desplaçat De la Mata i el fiscal anticorrupció José Grinda, després que divendres passat s'hagués de suspendre la seva declaració per videoconferència a causa de problemes tècnics.

Osàcar només va poder confirmar que la tesi de la Fiscalia era encertada. Aquesta causa per blanqueig de capitals és una peça separada de l'anomenat cas 3% i es va obrir a l'abril contra 12 exalts càrrecs de CDC per aquests donatius que després eren retornats en metàl·lic per blanquejar diner negre.

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar (ACN)
L'extresorer de CDC Daniel Osàcar (ACN)

 

Mas nega haver donat "cap instrucció" a Osàcar

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha negat aquest dimarts a la tarda que hagués donat a Osàcar "cap instrucció" per dur a terme les pràctiques que denuncia i ha considerat "suposicions" les declaracions de l'extresorer de CDC sobre el blanqueig del finançament irregular del partit:

"No hi havia instruccions per a aquest tipus de pràctiques i, a més, estic 100% convençut que tots els que aportàvem diners a CDC ho fèiem a canvi de res."

En roda de premsa, Mas s'ha mostrat "sorprès" per les paraules d'Osàcar i ha criticat que hagi fet aquestes declaracions sense aportar "certeses". "Quan estàs en un procés penal, les coses no poden ser de crec que sí o crec que no, els fets han de ser fets perquè les conseqüències són molt greus", ha apuntat l'expresident de la Generalitat.

 

Mas, en la roda de premsa en què ha negat les acusacions d'Osàcar
Mas en la roda de premsa en què ha negat les acusacions d'Osàcar (ACN / Gerard Artigas)

 

Mas ha vinculat la declaració d'Osàcar amb la seva situació personal, condemnat i empresonat: "una persona així, per forta que sigui espiritualment, pot ser una persona vulnerable".

Per la seva banda, JxCat ha evitat pronunciar-se sobre la confessió d'Osàcar perquè és un "assumpte intern" d'un "altre partit polític", segons ha dit el president de grup parlamentari, Albert Batet.

 

Els alts càrrecs investigats

Fa uns dies, De la Mata va decidir investigar també Osàcar i el seu predecessor en el càrrec, Andreu Viloca, que declararà d'aquí uns dies. Entre els alts càrrecs investigats hi ha els exconsellers Felip Puig, Irene Rigau, Jordi Jané i Pere Macias, així com Carles Flamerich, Marc Guerrero, Víctor Vila, Jordi Moltó, Glòria Renom, Xavier Crespo, Montserrat Candini i Eduard Freixedes.

El presumpte sistema de blanqueig de comissions irregulars hauria consistit a fer veure que eren donacions d'exconsellers i alts càrrecs del partit, que després recuperaven els diners.

ARXIVAT A:
CorrupcióArtur Mas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut