Sant Esteve Sesrovires

Millet entra en ambulància a la presó 11 anys després de destapar-se l'espoli del Palau

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar també ha ingressat al centre penitenciari de Brians 2 aquest dijous a la tarda

Actualitzat

Més d'una dècada després de la seva detenció, Fèlix Millet ha entrat aquest dijous a la presó per l'espoli del Palau de la Música. I ho ha fet com ningú s'ho esperava: dins d'una ambulància i sense que es poguessin captar imatges de la seva entrada a Brians 2.

L'expresident del Palau de la Música està condemnat a una pena de nou anys i vuit mesos de presó. L'Audiència de Barcelona va donar a Millet, la seva mà dreta, Jordi Montull; i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar fins avui, 25 de juny, perquè ingressessin voluntàriament a la presó, després de descartar que les malalties i l'avançada edat que van al·legar fossin motiu suficient per suspendre la condemna.

Aquest dilluns ja va ingressar a Brians 2 qui va ser la mà dreta de Millet al Palau, Jordi Montull.

 

Montull, caminant amb bastó, arriba a Brians 2 acompanyat de familiars i l'advocada (EFE / Alejandro García)
 

 

Osàcar també ha entrat aquest dijous

Daniel Osàcar, l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, condemnat a tres anys i mig de presó pel cobrament de comissions il·legals a través del Palau de la Música, ha entrat a la presó de Brians 2 aquest dijous a la tarda.

Hores abans, l'Audiència de Barcelona ha desestimat la petició de la defensa d'Osàcar de suspendre l'ingrés a presó del seu client mentre es tramitava la petició d'indult que l'extresorer de CDC va fer la setmana passada.

En una interlocutòria, el tribunal assenyala que les sentències fermes són de compliment "immediat" i que haver sol·licitat un indult "no és causa suficient" per suspendre la pena. També considera que les malalties que al·lega la seva defensa i l'edat d'Osàcar "no són un impediment per al seu ingrés a la presó", tot reiterant que no hi ha cap base per afirmar que corri "risc vital" per la seva estada en un centre penitenciari.

 

Daniel Osàcar arriba a Brians 2 acompanyat del seu advocat, Xavier Melero
Daniel Osàcar arriba a Brians 2 acompanyat del seu advocat, Xavier Melero (ACN / Pol Solà)


Els 23 milions d'euros i els delictes

Fèlix Millet i Jordi Montull van espoliar el Palau de la Música, almenys 23 milions d'euros, i Convergència Democràtica va fer servir la institució musical per finançar-se de manera irregular. Primer ho va sentenciar l'Audiència de Barcelona i després el Tribunal Suprem, amb penes que van dels 3 anys i mig als 9 anys de presó per als principals acusats.

Es van considerar provats els delictes de malversació de fons públics, apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals.
 

El pas inevitable és el que ha acabat passant aquest dijous, l'entrada a la presó, un fet que molta gent dubtava que arribés mai. De fet, Millet i l'extresorer de Convergència van intentar retardar-ho demanant l'indult i una revisió al Constitucional, una opció que l'Audiència de Barcelona ha desestimat.

 

Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, l'últim dia del judici del cas Palau, el juny de 2017
Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, l'últim dia del judici del cas Palau, el juny de 2017 (ACN)


La confessió de Millet i Montull

Fa quasi 11 anys que Fèlix Millet sortia amagat del Palau de la Música després que els Mossos d'Esquadra hi entressin. La societat va passar de la incredulitat a la ràbia. Millet i Montull van confessar que s'havien quedat 2,3 milions d'euros de la institució, una xifra que la investigació judicial va elevar a 23 milions.

Però no es tractava només d'un espoli en benefici propi, sinó que van ordir una infraestructura en la qual els diners anaven de Ferrovial a Convergència a través del Palau.

El Palau encara no ha recuperat tots els diners espoliats. Convergència Democràtica, ara en concurs de creditors, també haurà de tornar 6,6 milions. Al seu extresorer, el Suprem li va rebaixar la pena perquè no va veure tràfic d'influències en el seu comportament.

La rebaixa també va ser per a Gemma Montull, que queda amb dues penes de dos anys cadascuna. La seva confessió durant el judici anava lligada a un fraccionament de la pena que li estalviés l'entrada a la presó. El tribunal encara no ha decidit com executarà la sentència.

 

 

ARXIVAT A:
Cas PalauCorrupcióMalversació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut