Cuixart té un fill amb Txell Bonet
Jordi Cuixart a la sala del Tribunal Suprem
Sant Joan de Vilatorrada

Cuixart torna a demanar una reunió a Sánchez: "Sempre és un bon moment per al diàleg"

Fa una setmana el govern espanyol va rebutjar la primera petició del president d'Òmnium de trobar-se amb motiu de la ronda de contactes de Sánchez amb entitats socials

RedaccióActualitzat

Jordi Cuixart manté l'oferta per reunir-se amb Pedro Sánchez. Després que la setmana passada el govern espanyol rebutgés la petició, aquest dilluns, en una carta publicada a eldiario.es, el president d'Òmnium Cultural diu que "sempre és un bon moment per al diàleg" i que cal afrontar-lo "sense renúncies prèvies."

Segons diu, la proposta feta fa una setmana "segueix sent raonable, lògica i normal" i admet que ho va fer "conscient de les poques possibilitats d'èxit". Amb tot, defensa que respon a la possibilitat de no "desaprofitar cap oportunitat propícia per al diàleg".

Cuixart afegeix que li agradaria que Sánchez conegués "de primera mà" què porta -diu literalment- "un pare de família i empresari, president de la principal entitat cultural de l'Estat, a afirmar que la seva prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte polític".

Jordi Cuixart recorda que Òmnium és l'entitat cultural més gran de l'Estat i que sempre ha apostat pel diàleg. En aquest sentit, diu que és a la presó precisament per això, "acusat d'haver utilitzat la paraula".


El llibre del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, "Ho tornarem a fer" (ACN)

 

En la reunió amb Pedro Sánchez, el president d'Òmnium diu que li hauria agradat aprofundir en el missatge "ho tornarem a fer" com a reafirmació dels drets i llibertats més bàsics, diu, de la ciutadania. Li recorda que al marge de la sentència del judici, els catalans continuen reclamant ser escoltats de manera molt majoritària i que "no desapareixeran, al contrari", diu.

Al president d'Òmnium també li agradaria traslladar a Sánchez l'extrema preocupació que considera que hi ha a Catalunya pel retrocés en l'exercici de drets i llibertats.

ARXIVAT A:
Judici procésJordi CuixartPedro Sánchez
Anar al contingut