L'últim llibre de Jordi Cuixart porta per títol "Ho tornarem a fer" (ACN)
L'últim llibre de Jordi Cuixart porta per títol "Ho tornarem a fer" (ACN)
Manresa

Carta de Cuixart a Sánchez per explicar-li en persona la frase "Ho tornarem a fer"

Aprofitant els contactes del president en funcions amb les entitats socials, el dirigent d'Òmnium recorda al socialista que encapçala l'"entitat cívica i cultural més gran de l'estat"

Irene Vaqué ReigActualitzat

"Ho tornarem a fer" és el missatge que Jordi Cuixart va llançar al final del judici del procés i ara vol explicar al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, immers en la ronda de contactes per buscar suports a la investidura.

Aprofitant que Sánchez també s'està reunint amb entitats socials, el president d'Òmnium li ha enviat una carta des de la presó de Lledoners en què diu que vol explicar-li l'"abast" de l'afirmació que va fer al Suprem:

"Considero important poder explicar-li, en persona, l'abast de l'afirmació 'Ho tornarem a fer' que vaig fer davant el Tribunal Suprem, donat que hi ha de manera nítida una reafirmació en la defensa dels drets fonamentals i el dret a defensar el dret a l'autodeterminació per part de la ciutadania."

Justament, Sánchez va fer referència a l'expressió en l'últim debat d'investidura, unes paraules que van motivar un tuit del president Torra amb la mateixa afirmació.

 

Cartells amb la frase "Ho tornarem a fer" entre el públic va seguir des de l'Arc de Triomf l'al·legat final de Cuixart al Suprem (ACN)

 

En la carta, Cuixart recorda a Sánchez que Òmnium és la "major entitat cívica cultural de l'estat, amb més de 175.000 socis i 58 anys d'història". Per això mostra la disposició a una "trobada" amb el dirigent socialista.

Jordi Cuixart, en presó preventiva des del 16 d'octubre del 2017, afirma en la carta que vol explicar a Pedro Sánchez "els avenços de la plataforma Som el 80%", que defensa "que la resolució del conflicte polític passa pel diàleg entre totes les parts i sense exclusions".

 

La missiva, amb data del 2 d'agost, exposa el convenciment que el conflicte amb Catalunya es resoldrà fent ús de l'"empatia" i vencent "la por al diàleg".

Cuixart conclou el text felicitant Sánchez per la iniciativa de parlar amb les entitats socials i remarcant el compromís d'Òmnium amb les llibertats:

"El nostre és un compromís honest i sincer amb la democràcia i l'exercici de la llibertat d'exprssió, reunió i manifestació, tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat i d'Europa. Per això és tan important que el govern espanyol que es constitueixi derogui d'una vegada per totes la llei mordassa."

 

 El govern espanyol tanca la porta a la petició de Cuixart

La petició del president d'Òmnium de reunir-se amb Pedro Sánchez no encaixa en la ronda de contactes del candidat amb associacions de diversos àmbits abans de configurar el programa de govern. Aquesta és la resposta dels socialistes a la carta en què Jordi Cuixart demana aquesta trobada.

Per la seva banda, fonts de La Moncloa han asegurat que el dret a l'autodeterminació no existeix a la Constitució i que qualsevol diàleg s'ha de fer dins del marc de la Carta Magna.

Més taxativa ha estat la portaveu de l'executiu en funcions, Isabel Celaá:

"No té cap connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que estem fent."

 

Aquest és el text íntegre de la carta de Jordi Cuixart:

Carta de Jordi Cuixart a Pedro Sánchez by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartPedro SánchezÒmnium CulturalProcés catalàIndependència
Anar al contingut