Cs assegura que no permetrà "el bloqueig" de la legislatura per la inhabilitació de Torra

Ha criticat la legislatura per "improductiva" i per no haver apaivagat els ànims empenyent a l'assetjament dels "radicals"

El líder de l'oposició i diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha centrat la seva intervenció en una pròxima destitució del president Quim Torra. "No tolerarem que Catalunya estigui bloquejada pels seus interessos i els de Carles Puigdemont", ha afirmat.

Carrizosa ha titllat la compareixença del president de recital d'una "col·lecció d'esdeveniments" i ha insistit que no serà Torra qui dirigeixi la gestió que ha de venir, culpant-lo del que considera una "actitud irresponsable" que l'ha dut a la inhabilitació.

El diputat del partit taronja ha fet un repàs de la legislatura, que ha descrit com la més improductiva de la història pel que fa a aprovació de lleis. 23 en total, dues més que la marca negativa de la primera legislatura d'Artur Mas entre els anys 2010 i 2012.

Per Carlos Carrizosa, la legislatura de Quim Torra, lluny d'apaivagar els ànims, ha estat un període en què les institucions han animat "els radicals" perquè "incendiessin els carrers". Una referència clara als disturbis posteriors a la sentència contra els líders independentistes del passat octubre, que, segons ell, ha espantat empreses i inversió estrangera.

El líder de l'oposició ha aprofitat l'avinentesa per explicar que ha rebut amenaces del fundador de Terra Lliure, Frederic Bentanachs, conegut com a Freddy, de les quals fa responsable el govern. "El problema no és que l'inhabilitin a vostè perquè ha incomplert la llei, sinó que han propiciat un clima de persecució ideològica", ha reblat Carrizosa. Aquest "clima de persecució", segons ell, també colpeja els funcionaris.

El portaveu de Ciutadans també ha apuntat als conflictes entre els dos socis del govern de la Generalitat, JxCat i ERC, i al cessament de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, la feina de la qual ha posat en valor.

Mala gestió

La intervenció de Carlos Carrizosa s'ha referit també a la gestió de la crisi sanitària de la pandèmia. El diputat del partit taronja ha criticat que Torra hagués entrat en confrontació amb el govern espanyol i que rebutgés l'ajuda dels militars.

A banda, considera que les xifres negatives pel coronavirus a Catalunya s'han trobat per sota de la mitjana de les altres comunitat autònomes "en tots els paràmetres".

Ha parlat de l'habitatge d'ús social, que es troba molt lluny del 15% ideal, cosa que dificulta disposar d'un parc de lloguer més gran perquè augmenti l'oferta i baixin els preus. Ha assegurat, a més, que Catalunya ha estat la comunitat autònoma amb l'atur més alt respecte al trimestre anterior.

"La pandèmia té la culpa del que es viu en tot plegat, però la gestió no hi ha ajudat gens i ha fet que els números siguin pitjors que en la resta de comunitats autònomes", ha sentenciat Carrizosa.

ARXIVAT A:
Debat política general
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut