Àngels Chacón penja el seu retrat al costat d'altres exconsellers
Àngels Chacón penja el seu retrat al costat d'altres exconsellers (ACN / Departament d'Empresa i Coneixement)

El PDeCAT qualifica de "purga política" la destitució d'Àngels Chacón

El portaveu del partit, Marc Solsona, acusa Quim Torra d'haver "volgut silenciar la veu d'un partit dins del govern" amb la remodelació de l'executiu

Actualitzat

El Partit Demòcrata considera una "purga política" la remodelació del govern de la Generalitat en què s'ha cessat la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a més dels responsables d'Interior, Miquel Buch, i Cultura, Mariàngela Vilallonga.

El portaveu del partit, Marc Solsona, ha assegurat que els canvis en el govern formen part d'una "operació" per intentar "silenciar" la veu de la formació. Preguntat sobre qui ha fet aquesta "purga", Solsona ha dit que "hi ha preguntes que es responen soles".

En una roda de premsa telemàtica, Solsona ha explicat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no s'ha posat en contacte amb el líder del PDeCAT, David Bonvehí, per comunicar-li els canvis al govern.

 

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, durant una roda de premsa
El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, durant una roda de premsa (ACN / Marc Artigas)

 

Chacón era l'única militant del PDeCAT que quedava al govern després que aquest dilluns es van donar de baixa de la formació els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet, Meritxell Budó i Miquel Buch, tots ells implicats en la formació Junts per Catalunya liderada per Carles Puigdemont.

Solsona ha lamentat que "Chacón no continuï sent consellera per motius de militància política" i ha afirmat que, amb els canvis anunciats aquest dijous, es busca "fer desaparèixer" el partit de les institucions:

"S'ha volgut silenciar la veu d'un partit polític dins del govern. És un intent d'operació per fer desaparèixer el PDeCAT de les institucions. Ni decrets ni despatxos ni res faran desaparèixer el PDeCAT: la paraula sempre l'acaben tenint els ciutadans."

 

Els tres consellers rellevats, durant la presa de possessió dels seus successors
Els tres consellers rellevats, durant la presa de possessió dels seus successors (ACN / Pau Cortina)

 

Bonvehí reunirà els diputats els pròxims dies

Després de fer-se públics els canvis en el govern, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha reunit d'urgència l'executiva de la formació. Properament, Bonvehí convocarà els diputats del partit al Congrés i al Parlament per debatre "quin paper" tindran en el curs polític:

"En els propers dies s'analitzarà quin serà el paper i la funció del PDeCAT en un govern on el PDeCAT no hi és. En tot cas, la decisió d'avui ens reafirma en què el PDeCAT té projecte de futur i que estarà en les properes eleccions. I ho farem d'una forma positiva i dirigint-nos a la ciutadania catalana."

Solsona ha evitat respondre si trencaran amb JxCat al Parlament i al Congrés dels Diputats i s'ha limitat a dir que actuaran "amb responsabilitat":

"En un moment de crisi social, sanitària i econòmica, aquesta decisió pot trencar l'equilibri intern del govern. Ara és moment de centrar el país i aquesta decisió creiem que no ajuda."

 

Els partits de l'oposició coincideixen a dir que la legislatura està esgotada

Des de Ciutadans, Lorena Roldán afirma que Torra no ha escollit els nous consellers per gestionar la pandèmia, sinó per ser fidels, diu, a la seva causa independentista.

 

 

També el primer secretari del PSC assegura que la remodelació no té com a objectiu millorar la gestió del govern, sinó que és una operació d'estricte interès, diu, partidista. 

 

ARXIVAT A:
PDeCATÀngels ChacónQuim TorraMiquel Buch
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut