Crítiques al govern xinès per la infermera embarassada que atén pacients de coronavirus

La imatge s'ha viralitzat per denunciar els abusos laborals que pateixen les dones als hospitals

RedaccióActualitzat

A la Xina continuen augmentant els casos de persones contagiades --un centenar cada dia--,  mentre les autoritats intenten blanquejar la gestió que fan de l'epidèmia mostrant la feina abnegada de les infermeres, com la de Liu Hongjuan, infermera a l'hospital de Wuhan:  

"Havia de tenir cura de tres pacients que estaven greus i estava treballant sense parar amb forts dolors de la regla i portant el pesant sistema de ventilació a l'espatlla; pesa més de cinc quilos. Però no podia parar atenció als meus problemes, els pacients necessitaven tractament urgent."

Això, però, se'ls ha girat en contra arran de la imatge d'una infermera embarassada que tracta pacients amb el Covid-19. Les xarxes socials s'han encès per l'enorme risc que suposa per la treballadora i el seu nadó exposar-se a l'epidèmia.

I és que la realitat és que les professionals tenen torns inacabables, sense poder menjar, beure, ni anar al lavabo per no gastar els pocs vestits protectors disponibles.

També hi ha polèmica per una fotografia en què surten infermeres amb el cap afaitat, però no pas el del seu coordinador, un home, que, a més, porta una mascareta més bona.

Imatge de les treballadores de l'hospital de Wuhan i el seu coordinador
Imatge de les treballadores de l'hospital de Wuhan i el seu coordinador (CCMA)


A les infermeres els tallen els cabells perquè poden facilitar el contagi del coronavirus, però en el cas dels homes no han donat el mateix exemple.

Tot plegat contribueix a l'habitual imatge de sacrifici i abnegació de la dona, filla i neta exemplar, que ara s'exposa més al risc de contagi que els homes.


La dona, per mostrar proximitat

La República Popular de la Xina, on les dones sempre han treballat i s'han pogut divorciar, on han estat presents en qualsevol àmbit i professió, on algunes arriben a triomfar com a empresàries, amaga una societat encara profundament masclista.

En la crisi del coronavirus, qui apareix a Wuhan és Sun Chunlan, viceprimera ministra, amb poca presència pública. Un cop més, recurs sexista amb rostre de dona quan el règim vol mostrar proximitat i escalf.

Sun Chunlan, viceprimera ministra, en una visita a l'hospital

 

Shun és l'única d'entre els 25 membres del politburó, i no n'hi ha cap en el comitè permanent; els que realment manen, set dirigents amb Xi Jinping al timó.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Xina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut