Crim de la nena de Vilanova: les proves contradiuen la declaració de l'acusat

Manté la seva versió que anava drogat i begut i no sabia el que es feia

Actualitzat

L'autor confés del crim de la nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú, comès l'any 2018, ha mantingut la seva versió de l'assassinat en la seva declaració durant el judici: que estava drogat i creia que es defensava d'un lladre que havia entrat al seu pis.

L'acusat, Juan Francisco López, de 46 anys, ha volgut mostrar un escenari de bogeria i alienació mental per justificar davant del jurat popular que no sabia el que es feia quan va matar la nena; una argumentació que no se sustentaria. I és que els pèrits i els metges forenses que el van atendre mentre va estar detingut a la comissaria dels Mossos van declarar en el judici que no van detectar que tingués ni la consciència alterada, ni la síndrome d'abstinència per falta de consum de cocaïna.

López, que s'enfronta a la petició de pena de presó permanent revisable que demanen tant la Fiscalia com la família de la nena, també ha negat l'acusació d'abús sexual.

"No hi va haver absolutament res. I per primera vegada en 3 anys puc dir després de tot el que va passar que hi ha alguna cosa que diu que mai vaig tocar aquesta nena."


Ha al·legat que la seva tendència sexual no és cap a menors, tot i que en el seu ordinador es van trobar cerques de pornografia amb nenes asiàtiques, i cal recordar que la víctima era una nena adoptada a la Xina.

 

López ha contestat les preguntes de la fiscal i de la seva defensa, però no a les de l'acusació que representa la família de la nena. Durant la declaració de l'acusat, s'han sentit detalls escabrosos i el jutge ha advertit la família si volien marxar, que no ho ha fet.

L'inici de l'interrogatori per part de la fiscal ha estat desordenat, amb interrupcions fins i tot del jutge, que li ha preguntat per la seva relació amb l'alcohol, les drogues i la seva família. López ha declarat que aquell dia estava trasbalsat per la mort de la seva mare i perquè el seu pare li havia recriminat la seva actitud.  

No ha estat fins pràcticament dues hores després que l'acusat ha relatat que aquell matí havia estat bevent i prenent cocaïna: 5 grams, ha dit.

"Les drogues no em deixen actuar normal. Em poso nerviós i penso que hi ha algú al pis, que hi ha un lladre, que ha entrat algú. Estic nerviós, tinc por. I és que no puc controlar la meva ment. No sé com actuar. Començo a sentir sorolls i me'n vaig a la cuina i agafo dos ganivets."


Continua el relat assegurant que, en aquell estat, i afectat per la mort de la seva mare, veia al·lucinacions.

"Sento sorolls a l'habitació i vaig cap allà amb un ganivet a cada mà. Obro la porta i em trobo una ombra. I vostès en diuen després que és una nena."


L'acusat ha afegit que no recorda res més fins que va recuperar la consciència molt més tard, i es va quedar paralitzat. Llavors va recollir i netejar el pis, va amagar el cadàver a l'armari i es va dutxar. Després va sortir amb la roba bruta en bosses amb la intenció de confessar el que havia passat a la policia. Però finalment només va llançar les bosses al contenidor i va tornar al pis, on després va ser descobert.

En les seves conclusions, la Fiscalia no dona veracitat a aquesta versió. Creu que menteix i va voler eliminar proves, i el considera responsable d'un delicte d'assassinat i agressió sexual.

Per aquest dimecres queden els informes finals de l'acusació particular i la defensa. Després, el jurat començarà a deliberar el veredicte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut