25 anys per a Rosa Peral i 20 per a Albert López, pel crim de la Guàrdia Urbana
Rosa Peral i Albert López durant el judici

Crim de la Guàrdia Urbana: el TSJC tomba íntegrament els recursos i confirma les penes

Ratifica les penes a Rosa Peral i Albert López de 25 i 20 anys de presó per haver matat la parella de la dona, Pedro Rodríguez, també guàrdia urbà de Barcelona

Redacció/ACNActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat els 25 i 20 anys de presó per als dos acusats de l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana, un crim que es remunta al maig del 2017. És la pena que els havia imposat l'Audiència després d'un judici amb jurat popular l'abril passat.

Rosa Peral està condemnada a una pena de 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria i l'agreujant de parentiu, i el seu company de cos, Albert López, segueix amb la pena de 20 anys per assassinat amb traïdoria, per haver matat la parella de la dona, Pedro Rodríguez, també guàrdia urbà de Barcelona.

La sentència, que encara es pot recórrer al Suprem, accepta tots els fets provats de la primera condemna, i rebutja un per un tots els punts recorreguts per les defenses.

 

Els dos condemnats, que durant anys van ser amants, es van acusar mútuament del crim. Així va quedar clar al vídeo de la reconstrucció dels fets al qual va tenir accés TV3. S'hi podia veure Rosa Peral i Albert López intentant convèncer la jutge que eren innocents per la mort del company de feina, parella sentimental d'ella.

Entre els arguments de la defensa de Rosa Peral per al recurs, hi havia la negativa a acceptar les declaracions del seu germà i les seves cosines sobre la suposada excel·lent relació entre l'acusada i la víctima, o el de la seva cunyada per demostrar el suposat caràcter violent de l'altre acusat.

El tribunal tampoc accepta que la negativa a acceptar la carta d'una interna de la presó, que va morir poc després, on s'oferia a declarar com a testimoni, suposés una vulneració del dret a fer servir mitjans de prova. A més, rebutja que no sigui mereixedora de la pena màxima prevista per al delicte d'assassinat perquè els fets són "d'una gravetat i una antijuridicitat extremes".

"El cert és que ha quedat provat que els dos acusats es van concertar per donar-li mort, concert que va incloure l'intent d'imputació d'una persona aliena als fets i la forma de desfer-se del cadàver", conclou el tribunal.

Pel que fa al recurs interposat per Albert López, reitera que totes les proves permeten concloure que hi va haver una actuació conjunta. Dona també per fals que López patís el domini de l'altra acusada i que actués influït per aquest i no accepta la resta de motius presentats en el recurs, i arriba a les mateixes conclusions que en el cas de l'altra acusada i defensa la sentència de l'Audiència de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia Urbana PolicialJudicial
Anar al contingut