Crim de la Guàrdia Urbana: el jutge invalida una prova clau contra Rosa Peral

El tribunal rebutja el testimoni de la parella de l'exmarit de Peral, a qui la filla gran de l'acusada va explicar que havia vist la seva mare tacada de sang

Actualitzat

En el judici de l'anomenat "crim de la Guàrdia Urbana", el tribunal ha invalidat aquest dimarts una prova contra Rosa Peral que la Fiscalia i l'acusació particular consideren "fonamental".

En el segon dia de judici, el jutge ha obligat a descartar la declaració de l'actual parella de l'exmarit de Rosa Peral, que va dir que la filla de l'acusada la van veure tacada de sang. En la seva declaració davant del jutjat d'instrucció de Vilanova i la Geltrú el maig del 2017, va explicar què li havia dit la filla gran de l'acusada sobre la nit del crim:

"La mama estava molt nerviosa, pujava, baixava. Només va pujar una vegada plena de sang. I li vaig preguntar: saps si cada vegada que pujava o baixava la mama estava tacada de sang? No, només una vegada. Es va rentar i no es va tacar més."

 

El moment de la declaració de la parella de l'exmarit de Peral al jutjat de Vilanova i la Geltrú
El moment de la declaració de la parella de l'exmarit de Peral al jutjat de Vilanova i la Geltrú

 

Finalment, però, el testimoni de la filla gran de Rosa Peral explicant que havia vist la seva mare amb sang a la roba ha quedat invalidat. El tribunal considera que qui ho explica no és el testimoni directe: quan el fiscal li ha formulat la pregunta, el jutge ha impedit que la testimoni respongués perquè no va presenciar directament els fets i, a més, la menor es va acollir al dret de no testificar en contra de la seva mare.

L'advocat de la família de la víctima, Joan Carles Zayas, ho ha qualificat de "greuge":

"Aquesta és una prova fonamental per saber què va passar aquella nit. És un greuge per a nosaltres i un greuge per a la causa, perquè les persones, a part dels acusats i la persona morta, que evidentment ja no hi és, que van veure què va passar era aquesta nena que ho presenciar. Per tant, era molt important sentir el que aquesta nena havia presenciat i li va explicar a una persona de confiança."

L'únic que ha permès el tribunal és que la testimoni mostrés amb mímica, sense parlar, el que li va explicar la nena.

 

El pare de Peral nega que la filla li demanés que mentís

Aquest dimarts ha declarat gent propera a Rosa Peral. Un d'ells ha estat el seu pare, que ha intentat justificar un canvi de versió que va fer. Al principi, havia dit que va veure i saludar de lluny la víctima l'endemà del crim a casa de Rosa Peral, després va rectificar i va dir que s'havia confós, que era el veí.

El fiscal Fèlix Martín, incisiu, en dubtava:

"- Li preguntaré directament: li va demanar la Rosa que mentís, senyor Francisco?

- No

- Vostè, abans d'anar a aquesta declaració policial, va parlar amb la Rosa i li va dir que aniria a la policia? Li ho va comentar?

- No

- No és més cert que la persona que vostè va veure i saludar era el senyor Albert López, aquí present?

- Jo a aquest senyor no el conec de res, no l'he vist en ma vida. És la primera vegada que el veig"

 

La declaració del pare de Rosa Peral en el judici a l'Audiència de Barcelona
La declaració del pare de Rosa Peral en el judici a l'Audiència de Barcelona (ACN / Xavier Toscano)

 

Francisco Peral ha negat que veiés la víctima, Pedro Rodríguez, a casa de la seva filla i ha dit que, el dia del crim, el van passar junts en família. A més, ha afegit que l'endemà no va veure ni ferides ni comportaments estranys en la seva filla.

En el judici, els dos acusats, els agents de la Guàrdia Urbana Rosa Peral i Albert López, afronten una petició del Ministeri Públic de fins a 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria.

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut