Imatge d'arxiu del magistrat del Constitucional (Alonso Martínez / Wikimedia Commons)

Conde-Pumpido, recusat per Puigdemont i els presos, s'aparta de les causes de l'1-O

El magistrat del Tribunal Constitucional decideix apartar-se de la tramitació dels recursos d'empara de la sentència del procés

RedaccióActualitzat

El magistrat del Tribunal Constitucional Cándido Conde-Pumpido ha decidit apartar-se de tots els recursos relacionats amb la sentència del procés. Ho fa després que les defenses de Carles Puigdemont, primer, i de la majoria de presos independentistes, després, ho van demanar entenent que no era imparcial.

Un mes després de l'1 d'octubre, en el marc d'una ponència al Congrés dels Diputats, l'aleshores ja magistrat del Tribunal Constitucional Cándido Conde-Pumpido va dir coses com aquesta:

"El que em preocupa és, concretament, la pretensió de subvertir l'estat social i democràtic de dret fent servir de manera fraudulenta la bandera de la democràcia."


Aquestes declaracions, juntament amb el fet que va ser fiscal general de l'estat i que és amic personal del fiscal José Zaragoza --un dels fiscals del judici del procés--, van portar les defenses de Carles Puigdemont i de la majoria de presos a demanar-ne la recusació.

El Constitucional ja pot començar a resoldre

Volien que s'apartés de qualsevol decisió sobre els recursos d'empara que han presentat al Tribunal Constitucional. No ha calgut recusar-lo, perquè ha acabat sent el mateix Conde-Pumpido el que ha decidit apartar-se. Això permetrà que no es paralitzi la resolució dels recursos d'empara encara pendents. Sí que ha resolt, perquè ja es van rebutjar, els recursos de Meritxell Borràs i Carles Mundó.

Conde-Pumpido és el segon que ho fa, després que Antonio Narváez també es va apartar. Al febrer també va abstenir-se de les deliberacions relacionades amb la sentència del procés i pel mateix motiu: l'havien recusat per considerar-lo parcial.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut