Concentració a la plaça Sant Jaume pel tercer aniversari de l'1-O (EFE/Marta Pérez)
Concentració a la plaça de Sant Jaume pel tercer aniversari de l'1-O (EFE/Marta Pérez)

Concentracions dels CDR arreu de Catalunya en el tercer aniversari de l'1-O

Els manifestants exigeixen que es compleixi el mandat del referèndum de l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

Concentracions arreu de Catalunya en el tercer aniversari del referèndum de l'1-O. A Barcelona, els CDR han convocat a partir de les vuit del vespre una manifestació a la plaça de Sant Jaume.

Els manifestants han exhibit cartells de diferents representants polítics per exigir que "compleixin el mandat de l'1-O", una de les reivindicacions de la concentració. Les consignes més escoltades han estat a favor de la llibertat dels presos polítics.


Aquesta és la segona manifestació a la plaça de Sant Jaume aquesta setmana, després de la concentració contra la inhabilitació del president Quim Torra aquest dilluns.

Convocatòria dels CDR a la plaça de Sant Jaume
Convocatòria dels CDRs a la plaça de Sant Jaume (EFE/Quique Garcia)
Fotografies del govern català a la manifestació de la plaça de Sant Jaume (EFE/Quique Garcia)

Els concentrats a la plaça de Sant Jaume han marxat fins al davant de la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana, amb crits en contra de les forces policials.


Els manifestants han continuat el recorregut pel centre de Barcelona i s'han aturat a la plaça de Catalunya, on han cremat contenidors a la banda de la Rambla Catalunya. Les furgonetes dels Mossos han recorregut la zona amunt i avall per intentar dispersar els manifestants, amb la tècnica del carrusel.

A final, hi ha hagut 15 persones detingudes.

 
Crema de contenidors a Plaça de Catalunya de Barcelona (ACN/Blanca Blay)
 
Barcelona (Efe/Blanca Blay)

I a Lleida, unes 200 persones han participat en l'acte convocat per la Taula per la Democràcia a la plaça Ricard Vinyes, on s'ha fet una acció seguda. També a la ciutat, s'ha organitzat una manifestació sota el lema "Ni oblit ni perdó". Han passat per davant de la comissaria de la Policia Nacional que estava custodiada pels Mossos.

Concentració a Lleida (CCMA)
Concentració a Lleida (CCMA)

 

A Girona, acte unitari, a l'avinguda Jaume I de Girona, organitzat per Girona Vota. Partits i entitats independentistes han format dues fileres, respectant la distància de seguretat i s'ha llegit un manifest per part dels advocats del Dret de defensa.

Paral·lelament, els CDRs s'han manifestat pel centre de la ciutat reclamant que s'implementi el mandat de l'1 d'octubre. Al final de la marxa, han cremat contenidors davant la subdelegació del govern. Hi ha hagut càrregues dels Mossos i un detingut després de la manifestació ja finalitzada dels CDRs.

Concentració dels CDRs a Girona (CCMA)
Concentrats davant de la barricada del carrer Sèquia de Girona (Marina López)
Girona (ACN/Marina López)

A Tarragona, una convocatòria unitària d'Òmniun, l'ANC i els CDRs ha concentrat unes 800 persones a la plaça de la Font. Allà han fet una votació simbòlica i després s'han traslladat en manifestació fins a la subdelegació del govern fent una crida a la mobilització al carrer. Al final han cremat una bandera espanyola.

Concentració a la plaça de la Font de Tarragona amb el lema "1-O, ni oblit ni perdó, independència" (ACN/Roger Segura)

Manifestants cremen una bandera espanyola davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona (ACN/Roger Segura)

En altres indrets de Catalunya també s'han fet concentracions o marxes de vehicles. Com a les Borges Blanques, on els CDRs han convocat una marxa de vehicles per commemorar el 3r aniversari de l'1 d'octubre. Han fet 81 quilòmetres i han recorregut 12 municipis de les Garrigues.

A Cornellà de Llobregat, una cinquantena de vehicles han recorregut els diferents barris de la localitat per reivindicar la vigència de l'1-O. Convocats per la Xarxa de Cornellà per la República, ho han fet guarnits amb urnes, estelades i cartells reivindicatius.

Caravana de vehicles aquest 1 d'octubre de 2020 a Cornellà de Llobregat
Caravana de vehicles aquest 1 d'octubre del 2020 a Cornellà de Llobregat (ACN/Àlex Recolons)
ARXIVAT A:
CDRReferèndum 1-O
Anar al contingut