Manifestants llancen peus de porc davant la delegació del govern espanyol
Manifestants llancen peus de porc davant la delegació del govern espanyol (ACN/Miquel Codolar)

Llancen caps de porc a la delegació del govern espanyol per la inhabilitació de Torra

La manifestació dels CDR va avançar amb el crit "Urquinaona, ho tornarem a fer", va arribar fins al Parlamenti va acabar amb 5 detinguts

RedaccióActualitzat

La inhabilitació de Quim Torra ha provocat aquest dilluns concentracions arreu del país. Les entitats independentistes han cridat a fer concentracions de protesta, des de la plaça Sant Jaume, a Barcelona, i arreu del territori davant dels ajuntaments.

Les protestes dels CDRs a barcelona han acabat amb alguns contenidors cremats i cinc detinguts.

Els CDR es van manifestar també pels carrers del centre de Barcelona. La concentració, que va començar als Jardinets de Gràcia, va anar baixant pel passeig de Gràcia darrere d'una pancarta amb el lema "Ni un pas enrere. Independència" i van avançar amb el crit "Urquinaona, ho tornarem a fer".

Després d'uns minuts d'incertesa, la manifestació dels CDR va enfilar pel carrer Girona i va girar per Mallorca. A l'altura de la delegació del govern espanyol a Catalunya, van llançar petards, i després, caps de porc.

 

 

Manifestants llancen peus de porc davant la delegació del govern espanyol
Manifestants llancen peus de porc davant la delegació del govern espanyol (EFE/Alejandro García)

Els manifestants es van dirigir cap al Parlament després d'aconseguir obrir les portes del parc de la Ciutadella, que estaven tancades des de les quatre de la tarda.

 

 


Antiavalots del Mossos d'Esquadra van reforçar les portes del Parlament i van avisar els manifestants que intervindrien si no s'aturava el llançament d'objectes contra la línia policial. Uns quants manifestants van moure contenidors i van tombar les tanques que protegien el recinte parlamentari. Els incidents dins del parc de la Ciutadella no van anar a més.

Els manifestants van enfilar cap a la ronda Sant Pere, on van cremar algun contenidor a l'alçada del carrer Ali Bei.

 

 

 


Inici als Jardinets de Gràcia i recorregut

La manifestació va aplegar centenars de persones poc abans de les vuit del vespre a Jardinets de Gràcia i es va baixar pel passeig de Gràcia. A l'altura del carrer Mallorca hi havia forta presència policial i van seguir fins al carrer València, intentant arribar a la delegació del govern.

 

Manifestació dels CDR contra la inhabilitació de Torra al passeig de Gràcia (EFE/Alejandro García)
Manifestació dels CDR contra la inhabilitació de Torra al passeig de Gràcia (EFE/Alejandro García)
Manifestació dels CDR contra la inhabilitació de Torra al passeig de Gràcia (EFE/Alejandro García)
Manifestació dels CDR contra la inhabilitació de Torra al passeig de Gràcia (EFE/Alejandro García)

A la cruïlla amb el carrer Pau Claris, també fortament custodiada pels Mossos, van deixar una pancarta amb el lema "Ni un pas enrere" i han seguit caminant.

Manifestació de CDR a la cruïlla dels carrers Girona i Mallorca de Barcelona el 28 de setembre del 2020. Pla general. (Horitzontal)
Manifestació de CDR a la cruïlla dels carrers Girona i Mallorca de Barcelona (ACN)

Més endavant han tret dos vestits de jutge amb caretes de porc mentre cridaven consignes com "Els carrer seran sempre nostres" i "Fora les forces d'ocupació".

Concentracions arreu de Catalunya

A Girona, la manifestació unitària dels partits i les entitats independentistes es va fer a la plaça del Vi, on es van reunir 1.500 persones. Una plaça on van tornar a penjar al balcó de l'ajuntament la pancarta demanant llibertat d'expressió. Es van fer parlaments i es va cridar per la llibertat dels presos polítics i la independència. Al final de l'acte van interpretar el "Cant de la senyera".

Concentració a la plaça del Vi de Girona, on s'han reunit 1.500 persones (ACN/Xavier Pi)

També a Girona, alguns participants a la protesta dels CDR van cremar una bandera espanyola.

 
 

També van llançar escombraries davant de la subdelegació del govern espanyol.

 

Les concentracions convocades per l'ANC i Òmnium Cultural es van repetir en ciutats d'arreu del país, com les de Sabadell, Igualada i Lleida.

 

 

 


I a Lleida, unes 200 persones es van concentrar a la plaça de la Paeria, davant de l'Ajuntament, en suport del president Quim Torra. Durant la protesta es van sentir crits d'amnistia, llibertat i independència. Una hora més tard, es va convocar una altra acció davant de la delegació del govern espanyol a Lleida.

L'entitat Cantaires de Ponent va cantar cançons. Hi va haver un petit incident quan una dona els va recriminar la protesta, que tenia l'aforament limitat, en temps de pandèmia.

Concentració a Lleida contra la inhabilitació de Quim Torra

 

 


A Tarragona, unes 600 persones es van concentrar aquest dilluns al vespre a la plaça de la Font de Tarragona en defensa de les institucions catalanes i contra la inhabilitació del president Quim Torra.

Convocats per Òmnium i l'ANC, els manifestants es van aplegar al davant de l'ajuntament en fileres i amb mascareta i es va llegirt un manifest unitari en el qual van afirmar que la inhabilitació és l'"enèsim atac" dels poders de l'Estat a la sobirania dels catalans.

Manifestants en fileres a la plaça de la Font de Tarragona amb motiu de la inhabilitació del president Torra

Manifestants en fileres a la plaça de la Font de Tarragona amb motiu de la inhabilitació del president Torra (ACN/Roger Segura)

ARXIVAT A:
CDRQuim Torra
Anar al contingut