Els Mossos carregant contra els concentrats (Reuters)
Els Mossos carregant contra els concentrats (Reuters)
Lleida

Els Mossos carreguen contra els concentrats pel trasllat de les obres de Sixena

Unes 400 persones protesten al voltant del Museu, enmig d'un gran desplegament policial

RedaccióActualitzat

Forta tensió entre els Mossos d'Esquadra i un grup de concentrats a la rambla d'Aragó de Lleida, que protesten pel trasllat de les 44 obres de Sixena. Els manifestants al voltant del Museu de Lleida, uns 400, han rebut càrregues policials per part dels Mossos, que volien ampliar el cordó per garantir la seguretat de l'operació de trasllat. Les càrregues han passat cap a tres quarts de nou del matí.

 

 

 

Els serveis mèdics han hagut d'atendre un home que ha dit que havia rebut un cop de porra i que ha estat atès per una taquicàrdia.

Des del Museu de Lleida han indicat a través de Twitter que no es carregui contra la gent que es manifesta de manera pacífica.

 

 

 

 

Després de les empentes de primera hora del matí, ara els Mossos mantenen un perímetre de seguretat a l'exterior de l'equipament i desenes de manifestants que demanen que les obres no surtin cap a l'Aragó després que la Guàrdia Civil. S'hi han pogut sentir crits com "Ros dimissió" i "No mereixeu la senyera que porteu", dirigits als agents de la policia catalana. Ara mateix hi ha una calma tensa.  

Mentrestant, la Guàrdia Civil continua dins del Museu de Lleida per emportar-se'n les obres d'art a Sixena. Els manifestants convocats a través de les xarxes socials es concentren aquest matí davant del museu per mostrar el seu rebuig per l'ordre del jutge.

Els agents han entrat aquesta matinada acompanyats de tècnics del govern d'Aragó, que s'encarreguen d'embalar les obres per poder endur-se-les. Fora del Museu, els Mossos d'Esquadra han engegat un fort desplegament per custodiar l'accés a l'interior de les instal·lacions.

Els concentrats davant del magatzem del museu protesten per l'actuació judicial, que permetrà el trasllat a Sixena de les 44 peces que fins aquest cap de setmana s'han exposat a les dependències de la capital lleidatana. Dins del museu hi ha el director general del Patrimoni de la Generalitat, Josep Boya, i el director general de Planificació del govern aragonès, Ignacio Escuín.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha acostat al museu, però ha hagut de marxar davant dels crits dels manifestants que l'acusen de ser còmplice de l'operació.

ARXIVAT A:
SixenaPatrimoniArticle 155
Anar al contingut