Tot l'estiu per passar-s'ho bé
Tot l'estiu per passar-s'ho bé
Barcelona

Comencen les vacances escolars

Els alumnes d'educació infantil, Primària i Secundària deixen les aules fins al setembre

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts és l'últim dia del curs escolar. El milió i mig d'alumnes d'Educació Infantil, Primària i Secundària deixen les aules fins al setembre. Comencen unes llargues vacances després del curs amb més alumnes, i també més professors, a les escoles catalanes. En canvi, per la falta de naixements, hi ha hagut menys places al segon cicle d'Educació Infantil, entre els 3 i els 6 anys.

Aquest curs és el segon en què s'ha aplicat la LOMCE i, a part d'estendre's a tota la Primària, ha arribat per primera vegada a Secundària. Pel que fa al curs que ve, Ensenyament ha garantit que començarà amb dotacions de plantilles suficients malgrat la pròrroga pressupostària.

Mentrestant, associacions de pares i mares s'han pronunciat contra la pràctica de molts instituts d'avançar avaluacions i presentacions de treballs perquè els alumnes que ho han aprovat tot se'n vagin a casa abans del dia 21. Associacions com la FAPAC i la FAPAES demanen activitat lectiva fins a l'últim dia, mentre que els sindicats de professors posen en dubte que això estigui passant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut