La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en una imatge d'arxiu
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en una imatge d'arxiu

Ensenyament aconsegueix una partida pressupostària que assegura 350 professors més per a l'escola inclusiva

Actualitzat

ACN Barcelona.-La Conselleria d'Ensenyament ha aconseguit una partida pressupostària que permetrà assegurar la contractació de 350 professors més per a l'escola inclusiva, atenent alumnes amb necessitats especials en escoles ordinàries. D'aquesta manera se soluciona una part del problema que es va plantejar el departament en no poder disposar directament dels 211 milions d'euros extres que preveien els pressupostos d'aquest 2016 i que la pròrroga pressupostària impedia disposar. La consellera d'Ensenyament ha explicat que seguirà negociant amb el Departament d'Economia per aconseguir més diners per millorar les substitucions i reforçar les escoles d'alta complexitat.

En declaracions a l'ACN, la consellera ha explicat que des que fa dues setmanes es va conèixer la pròrroga pressupostària s'ha estat negociant amb Economia per intentar pal·liar-ne els efectes. La setmana passada es va comunicar als directors d'escola que la partida per contractar més professors de reforç a les escoles d'alta complexitat i a les escoles inclusives perillava, i que només es podien garantir els nous contractes als instituts, a causa de l'augment de l'alumnat.

Això va despertar crítiques dels directors i dels sindicats de mestres. Aquest dilluns a la tarda, Ruiz ha explicat que durant el cap de setmana s'ha pogut tancar amb Economia un pacte per disposar de diners del mateix departament i d'altres conselleries per dedicar-los a l'escola inclusiva i a beques menjador. Les negociacions seguiran per aconseguir noves partides per a les escoles d'alta complexitat i millorar les substitucions dels professors de baixa.

Queixes pels instituts que no ofereixen classes els últims dies de curs

D'altra banda, la consellera ha dit que no han rebut pràcticament queixes pel fet que alguns instituts ja permetin als alumnes no assistir a classe aquests últims dies de curs si ja han aprovat totes les matèries. Així, ha dit que no han arribat ni a cinc les queixes, que ja han transmès a la inspecció educativa per comprovar els horaris lectius.

El president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Ensenyament Secundari de Catalunya (FAPAES), Pere Farriol, ha condemnat que s'estigui produint aquesta situació: "El curs escolar s'acaba el dia 21 per a tothom i no abans per necessitats estratègiques del centre." Marco Béjar, de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), també ha lamentat la situació i creu que el curs s'"hauria de planificar perquè tothom faci el mateix".

Anar al contingut