Barcelona

Associacions de pares i mares, contra la pràctica d'instituts d'avançar el final de curs als que ho aproven tot

Associacions com la FAPAC i la FAPAES demanen activitat lectiva fins a l'últim dia, mentre que els sindicats de professors posen en dubte que estigui passant

RedaccióActualitzat

Les associacions de pares i mares qualifiquen d'escàndol la pràctica de molts instituts d'avançar avaluacions i presentacions de treballs perquè els alumnes que ho han aprovat tot se'n vagin a casa abans del dia 21, quan oficialment s'acaba el curs. Des que la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va dir dissabte a l'entrevista de Catalunya Informació que aquesta pràctica no es podia admetre i va animar les famílies a denunciar-ho, s'ha obert la caixa dels trons.

Tant la FAPAC com la FAPAES, dues de les principals associacions de pares i mares del país, admeten que això fa anys que passa, tot i que ningú ho havia tret a la llum.

"Ho veiem malament. Si el curs dura el que dura, hi ha d'anar tothom i s'ha de planificar de tal manera que tot el període lectiu sigui útil", afirma Marco Oveja, portaveu de FAPAC. "Els professors tenen més espai per fer coses que no són lectives i això no ens convenç. Volem que els nostres fills i filles compleixin fins a l'últim dia", afegeix Pere Ferriol, portaveu de la FAPAES.

Des dels sindicats de professors posen en dubte que aquest final prematur estigui passant i admeten que, si és així, seria injustificable.

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, creu que el que passa és que es reserven els dies per a exàmens finals. "Si està tot fet, jo no m'ho explico. Això són les vivències d'algunes famílies, per exemple, perquè els seus fills, per sort, no han de fer exàmens finals, i potser aquells dies s'han preparat per fer exàmens finals. No crec que cap institut, del 14 al 21, no tingui feina per fer amb alumnes. Això, en principi, no existeix.

Àngel Garcia, portaveu de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, és contundent: "No hi ha cap centre que pugui enviar un paper dient que el dia 21 ja han acabat les classes, perquè no és veritat".

El Departament d'Ensenyament ha assegurat que està analitzant les queixes que els estan arribant des de les famílies de diferents instituts, però encara no han pres cap mesura ni cap decisió pel que fa al cas.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut