El Parc de les Exposicions de Perpinyà es queda petit en l'acte de Puigdemont
El recinte atapeït del Parc de les Exposicions de Perpinyà

Col·lapse a l'acte de Perpinyà: cues, controls i autocars que no han pogut arribar

Moltes persones no han pogut accedir al recinte i han hagut de seguir l'acte des de fora

RedaccióActualitzat

Era el primer gran acte del Consell per la República a Perpinyà amb la participació de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Ha estat una concentració multitudinària. Desenes de milers de persones s'han aplegat a l'esplanada del Parc de les Exposicions. Moltes no han pogut accedir-hi per falta d'espai. O no han arribat a temps pels controls policials a l'autopista.

Segons l'organització, hi han participat 200.000 persones, 100.000 segons la Gendarmeria.
 

El Parc de les Exposicions de Perpinyà es queda petit en l'acte de Puigdemont
Cues a l'entrada de l'acte del Consell per la República (ACN/Eli Don)
El Parc de les Exposicions de Perpinyà es queda petit en l'acte de Puigdemont
Grup de persones caminant cap a l'entrada del Parc de les Exposicions (ACN/Eli Don)


L'acte ha començat amb una hora de retard per les cues que hi havia per arribar-hi. L'afluència de centenars de vehicles i autocars amb les persones que s'han desplaçat aquest matí fins a Perpinyà ha col·lapsat determinats punts de l'AP-7.

A les 12 del migdia, l'hora que estava previst que arrenqués l'acte principal, encara hi havia tres quilòmetres de cua per creuar la frontera.

 

 

 

 

 

 

Des de les 8 del matí d'aquest dissabte han anat arribant a l'esplanada centenars de persones que volien assistir a l'acte. En un principi no hi ha hagut problemes per entrar al recinte, tot i els 36 punts de control on es feien registres exhaustius.

Però a partir de les 9 han començat les dificultats. La circulació s'ha complicat molt i les cues eren quilomètriques, unes cues provocades pels controls policials a la frontera francesa, un fet habitual ja que a França hi ha una alerta terrorista de 4 sobre 5.

El Parc de les Exposicions de Perpinyà es queda petit en l'acte de Puigdemont
Embús a l'autopista en direcció a Perpinyà
El Parc de les Exposicions de Perpinyà es queda petit en l'acte de Puigdemont
Molts vehicles i autocars no han arribat a temps a l'acte

 

 

Trucada de Buch a Cunillera pels controls policials 

Les caravanes que s'han format aquest matí a la frontera han fet que el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'hagi posat en contacte amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per aclarir la qüestió dels controls policials.

Des de la Conselleria han confirmat a l'ACN que Miquel Buch ha trucat a la delegada i que, tot seguit, s'ha aixecat el control.

Segons fonts policials consultades per la mateixa agència de notícies, els controls de la Guàrdia Civil són els mateixos que es fan cada cap de setmana pel nivell 4 d'alerta terrorista i manifesten que no s'ha fet "res extraordinari". Pel que fa a la Policia Nacional, indiquen que els controls exhaustius ja s'havien aixecat a quarts de 9, abans, diuen, de la trucada de Buch a la delegada.

En tot cas, l'organització de l'acte del Consell per la República afirma que les cues han provocat que un centenar d'autobusos no hagin pogut arribar a Perpinyà.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontConsell per la República
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut