Ciutadans dóna finalment per bons els resultats

Des del quarter general de C's

Actualitzat
S'esperaven més, però tal com ha anat la nit signen els tres diputats. Ciutadans s'ha convertit avui en la primera formació política de nova creació que repeteix una segona legislatura. És en funció d'aquesta dada històrica que Albert Rivera ha acabat somrient en una nit en què se'ls havia mig congelat el somriure.

El seu partit també pot presumir d'estar al bàndol de les formacions que augmenten de votants, i més en una jornada en què ha augmentat la participació. Al 2006 van obtenir 3 diputats amb menys de 90.000 vots i avui els ha consolidat amb vora 106.000. Precisament per això, en el seu parlament a la militància Rivera ha destacat això, que per "primera vegada en 30 anys de democràcia, un partit ha aconseguit consolidar-se", és a dir, mantenir-se viu a l'hemicicle en les eleccions següents.

La nit havia començat amb una certa fredor perquè la primera enquesta li donava 2 o 3 diputats, per tant corrien el risc de perdre representació. Amb la irrupció durant uns moments de Plataforma per Catalunya, els gestos facials han anat cap a la preocupació. Després han "desaparegut" del repartiment d'escons i l'alegria ha començat a créixer. Ningú ja no recordava que en algun moment de la campanya -fins i tot aquesta mateixa tarda- havien somiat en la consecució de 5 diputats i, amb ells, el grup parlamentari propi.

Ara es queden al Mixt i, atenció, tindran com a companys de bancada un partit, Solidaritat per la Independència, que representa just el contrari dels postulats de Ciutadans. La llei electoral i la normativa parlamentària obliga Albert Rivera i Joan Laporta a ser socis de grup. Tal com ha pronosticat el mateix Rivera, "la legislatura no serà fàcil".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut