Barcelona

CCOO i UGT de Catalunya veuen cada vegada més a prop una nova vaga general

Els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, han advertit al govern espanyol que si insisteix en la seva línia de reformes del sistema de pensions i de la negociació col·lectiva es trobarà probablement amb una nova convocatòria de vaga general. "Si es produeix un atac al sistema públic de pensions que en qüestioni el futur, ens mourem en clau de vaga general", ha assegurat Gallego, mentre que Álvarez, per la seva banda, ha afegit: "És obvi que la nostra resposta ha de ser contundent i pot ser perfectament una vaga general".

Actualitzat
Mentrestant, CCOO i UGT han convocat per aquest dimecres, 15 de desembre, concentracions de delegats sindicals davant de Foment de Treball i la delegació del govern, que confluiran a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Al mateix temps, també s'organitzaran concentracions de sindicalistes davant diverses indústries de tot Catalunya, segons han explicat els líders d'UGT i CCOO.

Álvarez i Gallego han fet una crida a tots els treballadors a participar aquest dissabte, 18 de desembre, a la tarda en una gran manifestació central que tindrà lloc a Barcelona i que anirà  des de la plaça de la Universitat a la d'Urquinaona. Amb aquestes mobilitzacions, els sindicats volen deixar clar el rebuig cap a la reforma laboral aprovada a l'estiu, així com mesures preses recentment com la supressió de les ajudes de 426 euros que reben els aturats sense ingressos.
Anar al contingut