Barcelona

Cayo Lara creu que va ser un error estratègic que Iniciativa assumís la Conselleria d'Interior

Cop al paper d'Iniciativa al govern català. El coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, amb qui ICV comparteix coalició a Catalunya i l'Estat, crítica la decisió d'assumir la Conselleria d'Interior per part de Joan Saura. Lara hi veu un error estratègic i assegura que és "massa responsabilitat". El coordinador d'IU argumenta que "Interior ha de respondre a la política general del govern" i que, per tant, hauria d'estar en mans del partit majoritari. Lara, que ja va posar en dubte la Conselleria durant les manifestacions anti-Bolonya, va més enllà i, tot i el paper dels ecosocialistes al govern d'entesa, qualifica ICV i EUiA de "part minoritària".

Actualitzat
El coordinador general d'IU, Cayo Lara, considera que va ser un error estratègic que ICV-EUiA assumís el Departament d'Interior. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, carrega durament contra la decisió, tot i que afirma que no s'hi fica i que la respecta.

Lara diu que ell no hauria agafat aquesta Conselleria. Considera que el Departament d'Interior "ha de respondre a la política general del govern i ICV i EUiA en són una part minoritària". El coordinador d'Esquerra Unida afirma lapidàriament que "és massa responsabilitat assumir Interior'".

Tot i aquestes declaracions, Lara no ha volgut respondre a la pregunta de si Iniciativa hauria de deixar la Conselleria. Argumenta que no vol "fer cap ingerència en les decisions sobiranes que pren l'organització a Catalunya". En aquest punt també és clar i diu que ha de ser "respectuós amb les decisions que prenen" i per això no aconsellarà ni dirà a ICV-EUiA que deixin el Departament.

El detonant, les manifestacions anti-Bolonya

Cayo Lara ja es va mostrar molt crític amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les protestes d'estudiants anti-Bolonya. Després dels incidents entre els agents i els manifestants, Lara va posar en dubte que la coalició d'ICV-EUiA hagués d'estar al capdavant d'Interior. Ara diu que manté la seva opinió i reitera que liderar el Departament d'Interior "correspon al màxim partit del govern" ja que les actuacions han de ser fruit de la política general del govern "i no de polítiques parcials".

El coordinador d'IU insisteix a criticar l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la protesta dels joves contra el Pla Bolonya. Considera que els contraris a la reforma tenen "raons suficients" i que "se'ls ha maltractat històricament". El líder d'IU ha destacat que el procés de Bolonya l'han decidit les elits i no hi ha hagut cap participació. Lara ha manifestat que els joves "necessiten menys pals, més explicacions, més diàleg i més comunicació". En aquest context, ha afirmat que "el procés de Bolonya s'ha de paralitzar, s'ha d'obrir un procés participatiu i decidir després democràticament".
Anar al contingut