Diverses caixes on es guardava la marihuana intervinguda al grup desarticulat recentment pels Mossos d'Esquadra a la demarcació de Barcelona. (…
Diverses caixes on es guardava la marihuana intervinguda al grup desarticulat recentment pels Mossos d'Esquadra a la demarcació de Barcelona. (HORITZONTAL)

Cau una organització criminal dedicada a cultivar marihuana 'indoor' a la demarcació de Barcelona

ACN Terrassa.-Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana en diverses localitats de la demarcació de Barcelona. Els agents han detingut 19 persones de nacionalitat espanyola i han intervingut substàncies estupefaents -la majoria marihuana- per valor de 260.000 euros, a més de desmantellar quatre plantacions 'indoor' i practicar 12 entrades i registres en alguns municipis, com Canet de Mar (2), l'Ametlla del Vallès (2), Dosrius (1) , Sant Pere de Vilamajor (1), Lliçà d'Amunt (2), Caldes de Montbui (1) i Barcelona (3). Segons fonts policials, el grup distribuïa la mercaderia a una associació cannàbica de la capital catalana, entre d'altres, i els investigadors sospiten que també distribuïen la droga al mercat europeu. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

A banda, els Mossos van comissar diverses armes de foc, abundant munició, sis vehicles de gamma alta, joies, ordinadors, 146.993 euros en efectiu i 2.440 dòlars americans.La investigació va començar el 8 de juny quan els agents van identificar un domicili de Terrassa on es cultivava marihuana i hi van localitzar 1.900 plantes i es van detenir tres persones. Fruit d'aquesta operació, els agents van recollir indicis per investigar una organització criminal formada per 19 persones, que portava actuant al voltant de 2 anys i que es dedicava al cultiu de plantes de marihuana i a la seva distribució.En el decurs de la investigació els agents van saber que el grup tenia cultius de marihuana distribuïts en diverses poblacions i que la marihuana recollida per al consum tenia diverses destinacions: un era una associació cannàbica de Barcelona, i l'altre, encara en fase d'investigació, el mercat europeu.D'altra banda, els membres de l'organització tenien les tasques clarament distribuïdes i alguns d'ells duien armes de foc. Segons ha explicat la sots cap de la comissaria de Mossos, Anna Bigues, hi havia persones encarregades de buscar els domicilis, que acostumaven a ser cases en urbanitzacions aïllades i d'alt nivell. Un cop l'organització donava el vistiplau als domicilis actuaven les persones encarregades de condicionar-los per al cultiu de la marihuana i s'encarregaven, entre d'altres coses, de piratejar el subministrament elèctric per evitar ser detectats pel consum de llum. Posteriorment, hi havia persones encarregades de cultivar i mantenir les plantes i, per últim, operaven les encarregades de distribuir la droga. Pel que fa a l'ús de les armes, Bigues ha explicat que les utilitzaven per al transport. En el cas de les joies, ha dit que es podria tractar d'una de les vies per blanquejar diners. D'altra banda, ha detallat que en alguns dels domicilis va ser difícil accedir-hi i que en un cas va caldre la participació del grup d'intervencions especials. Tots els detinguts, de nacionalitat espanyola, estan acusats dels presumptes autors d'un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals. Després de passar a disposició judicial aquest diumenge, set van ingressar a la presó i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut