Castelló d'Empúries

Cau un grup que construïa narcollanxes a Empuriabrava en una operació amb 19 detinguts

En l'operació, amb escorcolls en diferents pobles de l'Empordà, s'han intervingut 22 embarcacions, tres motos d'aigua, prop de 50.000 euros i cocaïna

Redacció/Agències

Operació contra una organització criminal que preparava embarcacions amb tot el necessari per al tràfic de drogues per mar, les anomenades narcollanxes.

Segons la investigació, d'una nau industrial d'Empuriabrava, al terme municipal de Castelló d'Empúries, en sortien llanxes que es venien a narcotraficants per transportar haixix des del Marroc.

Un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària ha detingut 19 persones, dues de les quals han ingressat a la presó. Estan acusats de pertinença a organització criminal, contraban i tràfic de drogues. A més, se'ls han confiscat 48.270 euros en metàl·lic i 430 grams de cocaïna en roca, amb un valor de mercat de 44.000 euros.

En els escorcolls fets a Roses, Empuriabrava i Salt s'han intervingut 22 embarcacions en diferents fases de preparació, tres motos d'aigua, motors, material nàutic divers i dispositius electrònics.

Imatge de l'operació policial contra una organització que construïa narcollanxes a l'Empordà
Imatge de l'operació policial contra una organització que construïa narcollanxes a l'Empordà (ACN)

Una investigació iniciada l'estiu del 2021

Es creu que el grup encarregava material nàutic i, des de la nau d'Empuriabrava, preparava les embarcacions per encàrrec d'organitzacions dedicades al tràfic de drogues i participava en el trasllat fins al punt de la costa en què l'embarcació es feia a la mar.

A la nau hi arribaven els bucs de les embarcacions i allà hi acoblaven els motors i l'equipament nàutic necessari.

Les llanxes havien de tenir unes característiques molt específiques per a aquest ús: mida petita, motors molt potents i una gran capacitat de càrrega per dotar-les de rapidesa i maniobrabilitat. D'aquesta manera, podien fer el transport en poc temps i evitar les intervencions dels cossos policials.

La investigació va començar el juliol del 2021, quan la policia va tenir coneixement de l'avarada d'una embarcació que podia estar destinada al narcotràfic. Seguidament, se'n van registrar d'altres a Roses, Llançà, Empuriabrava i Santa Margarida.

Segons la policia, l'organització funcionava com un hub empresarial, amb repartiment de tasques i gestions. L'operació policial es va dur a terme el 20 de setembre passat i, a hores d'ara, la policia dona per desmantellada l'organització.

 

ARXIVAT A:
NarcotràficGuàrdia CivilMossos d'EsquadraAgència Tributària
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut