Catalunya

Catalunya viu un cap de setmana de fred intens arreu

Les temperatures han baixat en picat des de divendres i s'espera que el fred intens ens acompanyi durant tot el cap de setmana. Aquest dissabte farà sol a la major part del país però malgrat el dia assolellat els termòmetres marcaran valors que no pujaran per sobre dels 10 graus. La responsable d'aquestes temperatures contundents és una massa d'aire fred que ha arribat a Catalunya provinent del nord.

Actualitzat
L'entrada d'aire fred deixarà mínimes sota zero a tot Catalunya en les pròximes nits i matinades. A la costa els termòmetres no marcaran valors superiors als 10 graus, mentre que a l'interior farà més fred i s'esperen màximes d'uns set o vuit graus. Al Pirineu s'esperen temperatures al voltant dels zero graus, però que en zones d'alta muntanya podrien situar-se per sota dels 10 graus negatius.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'espera que durant dissabte i diumenge els valors mínims estiguin entre els -15 ºC i -10 ºC al Pirineu, entre els -10 ºC i -5 ºC al Prepirineu, Ponent i a la Depressió Central, entre els -6 ºC i 0 ºC al Prelitoral i entre els -2 ºC i 2 ºC al litoral.

Davant aquesta previsió de gelades fortes a l'interior i febles al litoral, l'SMC ha activat l'alerta de risc de nivell 1 per temperatura mínima extrema a les 41 comarques catalanes, especialment a les comarques centrals, l'interior de Tarragona i el pla de Lleida.

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit (SCT) demana a tots els conductors que circulin per les diferents vies de la xarxa catalana amb molta precaució ja que es poden trobar plaques de gel.

Sol arreu però vent a l'Empordà i el Pirineu

El vent encara bufarà amb força a l'Empordà aquest dissabte i també tindrà una força considerable al Pirineu, sobretot als cims. Els núvols seran presents a la cara nord del Pirineu. De fet, en aquesta zona del país també hi podria haver alguna nevada però ja residual. A la major part del país el dia serà assolellat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut