Un grup de persones passegen pels voltants de la Sagrada Família (ACN)

Catalunya no passarà de tram aquest dilluns per l'empitjorament de les dades

Es manté el confinament municipal el cap de setmana i els centres comercials no podran obrir

RedaccióActualitzat

Catalunya no passa la prova. Tal i com ha avançat TV3, el govern ha anunciat que no s'avançarà de tram dilluns, i, per tant, durant els pròxims 15 dies, les restriccions es queden com fins ara. Es manté el confinament municipal el cap de setmana, els centres comercials no podran obrir i els aforament de comerços i activitats no s'ampliaran.

La decisió s'ha pres a la reunió d'aquest dijous del comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) perquè, amb les dades a la mà, no es donen les condicions per passar al segon tram de la desescalada.

Les dades publicades dijous indiquen que la velocitat de contagi es troba per sobre dels 0,9 punts, per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram. 

 
 

I què passarà amb el Nadal?

La previsió del govern era arribar a Nadal amb el tercer tram de desescalada. Això ja no serà possible, perquè tot s'endarrereix com a mínim quinze dies. Malgrat tot, el govern manté de moment el pla per festes que aquest dimecres va anunciar l'executiu català; un pla que preveu excepcions per a les dates assenyalades de les festes.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ja havia avisat al programa "Més324" que "no podem donar el Nadal per garantit".

Què implica no passar al segon tram?

El fre en la desescalada suposa que els centres comercials no podran obrir. I els aforaments de l'interior de bars i restaurants, de comerços i d'activitats culturals no s'amplien. 

Pel que fa la mobilitat, el confinament de cap de setmana, que havia de passar a ser comarcal, continuarà sent municipal.

Això és el que es preveu en el tram 2 del pla d'obertura:

Comerços i centres comercials: s'amplia al 50% l'aforament permès en el petit comerç, els mercats ambulants i establiments més grans de 800 metres quadrats. Els centres comercials poden obrir amb el 30% de l'aforament, excepte les zones comunes.

Activitats culturals i recreatives: es mantenen oberts els museus, les biblioteques i les sales d'exposició al 50% de l'aforament i els parcs infantils fins a les 8 del vespre. En cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts l'aforament s'amplia al 70% amb un màxim de 500 persones. Continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc i no es poden celebrar actes de festa major.

 

En educació i extraescolars es mantenen les mesures aplicades en el tram anterior.

Esport: Es mantenen obertes les instal·lacions i els equipaments esportius a l'aire lliure, amb un aforament màxim del 50%, juntament amb els gimnasos i equipaments esportius (sense que es pugui fer ús dels vestidors, excepte en el cas de les piscines. S'amplia la pràctica esportiva federada, no competitiva, tant a l'aire lliure com en espais tancats.

Es poden fer activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada, que no té limitació.

Actes religiosos i cerimònies civils: es manté la limitació al 30% d'aforament.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaFases de la desescaladaConfinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut