Madrid

Catalunya, la comunitat on més s'ha encarit l'habitatge nou el 2006

Catalunya és la comunitat on més s'ha encarit l'habitatge durant el primer semestre d'aquest any, i Barcelona continua sent la capital de província més cara d'Espanya, segons l'estudi que elabora la societat de taxació. En general, els preus de l'habitatge nou han acumulat una pujada de l'11,9% en els últims dotze mesos i d'un 6,3% en el primer semestre de l'any.

Actualitzat

El preu de la vivenda nova ha crescut en el primer semestre de l'any a totes les capitals de província i en 42 d'aquestes s'han registrat pujades superiors al 5%. L'informe de la Societat de Taxació diu que, a Catalunya, el preu mitjà de la vivenda nova ha augmentat un 8,8%, amb poques diferències entre les 4 demarcacions. A la de Barcelona l'increment ha estat del 9%, a Tarragona del 8,1 i a Girona i Lleida una mica per sobre el 6%.

Pel que fa a les ciutats, Barcelona encapçala el rànquing de tot l'Estat amb un preu mitjà per metre quadrat que supera els 4.000 euros. Al darrere hi ha Madrid i Sant Sebastià, amb un preu mitjà al voltant dels 3.900 euros. A l'altra cara de la moneda hi ha Lugo, Pontevedra i Badajoz, amb uns preus unitaris de mitjana que no superen els 1.400 euros el metre quadrat.

Segons la Societat de Taxació, aquest comportament dels preus demostra que el mercat immobiliari espanyol es manté molt actiu i, tot i que la demanda dóna símptomes d'alentiment, els preus continuaran a l'alça. Les previsions de la Societat de Taxació per al que queda d'any indiquen que la demanda d'habitatge nou es mantindrà, igual que l'oferta, tot i que aquesta de forma menor en les zones més cèntriques de les ciutats per la falta i l'encariment del sòl.

L'informe assenyala, a més, que l'habitatge nou seguirà un procés de reducció de superfícies i del nombre de dormitoris amb la finalitat de limitar la pujada de preus i d'adaptar-se a les necessitats familiars de la demanda.

Anar al contingut