El ministre de Justícia, Rafael Catalá, aquest dimarts a Barcelona
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, aquest dimarts a Barcelona
Barcelona

Catalá veu la Llei del referèndum "autoritària i antidemocràtica"

El ministre de Justícia diu que la Fiscalia estudiarà si porta als tribunals els "actes preparatoris" d'activitats anul·lades pel TC

Actualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha titllat de "profundament antidemocràtica i autoritària" la futura Llei del referèndum presentada per Junts pel Sí i la CUP. Catalá, de visita a Barcelona per clausurar el primer Congrés de les professions, ha assegurat que aquesta llei "mai entrarà en vigor".

"Aquest projecte, en els termes en els quals l'hem conegut avui, mai, mai formarà part del nostre ordenament jurídic, perquè és manifestament antidemocràtic, contrari a la Constitució, contrari a l'Estatut de Catalunya i contrari a la Democràcia, perquè nega la participació dels representants dels ciutadans i perquè crea un sistema fermament antidemocràtic"

El responsable de Justícia ha dit que la Fiscalia estudiarà si els "actes preparatoris" d'activitats anul·lades pel Tribunal Constitucional comporten responsabilitats penals. A més, ha lamentat que a Catalunya s'estan produint, en el marc del procés sobiranista, manifestacions "molt preocupants de moviments totalitaris i antidemocràtics".

"Espanya és una gran democràcia"

Catalá ha avisat que "no hi ha democràcia" al marge de la llei i de la Constitució i ha lamentat la "deriva profundament autoritària i antidemocràtica" que, segons el seu parer, impulsen JxSí i la CUP a Catalunya, on "sembla que són les minories les que governen", en al·lusió als anticapitalistes.

Anar al contingut