Dani Alves
Una imatge d'arxiu del futbolista Dani Alves (Euriopa Press)

Cas Dani Alves: l'Audiència de Barcelona li torna a denegar la llibertat provisional

El tribunal reitera que "es compleixen tots els requisits per acordar la presó provisional del futbolista", per al qual la fiscalia demana 9 anys de presó per agressió sexual

Actualitzat

El tribunal de la secció 21 de l'Audiència de Barcelona ha tornat a denegar al futbolista Dani Alves la seva petició de llibertat i el manté en presó provisional, comunicada i sense fiança dictada per la jutge que el va processar per la presumpta violació d'una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre passat.

La interlocutòria de l'Audiència que torna a rebutjar la petició presentada per l'advocat d'Alves el 7 de novembre, la desestima perquè "es compleixen tots els requisits per acordar la presó provisional". 

A més, considera que la proximitat del judici i les elevades penes de presó a les quals s'exposa augmenten el risc de fuga:

"Només la presó preventiva podrà evitar el risc de fuga, més quan s'està a un pas de l'enjudiciament, havent ja presentat l'escrit d'acusació la fiscalia."

La defensa, a la seva petició, al·lega que han passat tres mesos des de l'anterior resolució en què es denegava la llibertat; que l'encausat ja fa nou mesos que està en presó provisional, i que "han variat les circumstàncies que van motivar la mesura cautelar de presó".

La Fiscalia i l'acusació particular de la víctima ja es van manifestar contraris a la petició.

L'últim cop que la defensa d'Alves va demanar la llibertat provisional va ser el mes de juny, poc abans que la jutgessa tanqués la instrucció del cas i processés el jugador per agressió sexual.

El futbolista està en presó preventiva des del 20 de gener i ha canviat dos cops d'advocat i diverses vegades de versió.

L'Audiència de Barcelona va enviar Alves a judici fa poc menys de 15 dies, després de rebutjar els arguments de la defensa que demanava anul·lar el procediment. El Tribunal va considerar que la declaració de la víctima i dels testimonis, i els informes pericials són indicis suficients per jutjar-lo.

La setmana passada, en el seu escrit d'acusació la Fiscalia va demanar 9 anys de presó per a Dani Alves per la violació de la noia. També reclama una indemnització de 150.000 euros a la víctima, deu anys de llibertat vigilada i la prohibició d'aproximar-se o comunicar-se amb la víctima també durant una dècada.

Dani Alves es troba en el pas previ al judici.

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexual
Anar al contingut