La jutge processa Dani Alves per agressió sexual a una noia en una discoteca de Barcelona

La jutgessa dona per tancada la investigació i deixa el futbolista a un pas del judici

RedaccióActualitzat

La jutgessa ha ordenat el processament de Dani Alves per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal. També ha imposat al futbolista, que continuarà en presó preventiva, un pagament de 150.000 euros que, segons consta a la interlocutòria, són pel concepte de responsabilitat civil, per indemnitzar la víctima en cas de ser condemnat.

Després de més de mig any d'investigació, la jutgessa ha donat per tancada la investigació del cas i ha considerat que hi ha prou indicis per enviar el futbolista a judici per, presumptament, haver violat una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre passat.

La titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona ha citat l'exjugador blaugrana per a aquest dimecres, 2 d'agost, a les 12.00 hores per notificar-li el processament, que és el pas previ a enviar el cas a judici.

En aquesta citació, el defensa tindrà l'oportunitat de tornar a declarar. Seria la tercera vegada que declara al jutjat des que va ser detingut i empresonat preventivament.

La defensa pot recórrer contra la interlocutòria de processament o bé abstenir-se, que és el que sol ser més habitual. Quan sigui ferma, la Fiscalia i l'acusació particular hauran de presentar els escrits d'acusació i la defensa ha de lliurar també el seu. Després s'haurà de buscar data a l'Audiència de Barcelona per celebrar el judici.
 

Alves, en presó preventiva des del gener

El futbolista va entrar a la presó el 20 de gener passat. Mentre ha durat la investigació del cas, Alves ha canviat diverses vegades de versió i ha intentat sortir en llibertat, però la jutgessa l'ha mantingut en presó provisional.

Dani Alves
Després de la denúncia per violació, Alves ha canviat quatre vegades la versió dels fets (Europa Press/Brett Hemmings/AAP)

D'entrada, un cop es va fer pública la denúncia de la víctima, l'esportista brasiler va afirmar que no coneixia la noia, de 23 anys. Després va admetre que havien coincidit al lavabo del reservat de la discoteca, però va al·legar que no havia passat res entre ells.

Un cop la jutgessa va confrontar les seves explicacions amb les proves biològiques, que van confirmar que la noia tenia restes de semen d'Alves a la vagina, el denunciat va assegurar que la noia li havia practicat una fel·lació, però de manera consentida. Finalment, va admetre també una penetració vaginal.
 

Últim intent de quedar en llibertat

L'últim intent de la defensa d'Alves perquè sortís de la presó va ser fa unes setmanes. A mitjans de juny, l'Audiència de Barcelona va rebutjar deixar-lo en llibertat provisional perquè va veure prou indicis de criminalitat per "mantenir inalterables" tant el delicte imputat com les mesures cautelars decretades.

L'advocat defensor, Cristóbal Martell, va intentar posar en dubte la versió de la víctima basant-se en les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca, un argument que el jugador ja havia fet servir amb antelació i que ja havia estat rebutjat perquè l'agressió sexual denunciada va passar al lavabo, on no hi ha càmeres.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualDaniAlves
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut