Una agent de la Guàrdia Urbana talla el carrer Aragó pel pas de La Vuelta per Barcelona
Els talls de trànsit començaran a les 16 de la tarda

Carrers tallats i afectacions al metro i autobusos de Barcelona per la Diada

Els diferents actes de la Diada provocaran alteracions al trànsit tant per als vehicles privats com per al transport públic, sobretot a la tarda per la manifestació de la Diada

RedaccióActualitzat

Els diferents actes de la Diada provocaran alteracions al trànsit a Barcelona tant per als vehicles privats com per al transport públic. Les afectacions més importants seran a la tarda, amb motiu de la manifestació convocada per l'ANC, però també hi ha hagut limitacions per estacionar des d'aquest dissabte.

Les concentracions començaran a les 16 i acabaran cap a les 19.30.


Estacionaments prohibits

Fins a les 23 hores d'aquest dilluns, no es pot estacionar ni a l'avinguda Reina Maria Cristina, ni a l'avinguda Rius i Taulet --en el tram que va des de l'avinguda Reina Maria Cristina fins a la Guàrdia Urbana--. Tampoc les motos a la vorera.

Els vehicles que quedin estacionats en aquests carrers podran ser retirats pel servei de grues.


Talls de trànsit

Des de les 16 i fins a les 19.30 hores, aproximadament, es tallarà el trànsit en tots els carrers per on passa la manifestació de l'ANC. Els talls es faran de forma progressiva en funció de l'ocupació de les calçades.

La manifestació es distribueix en quatre columnes 

La marxa es distribuirà en quatre columnes que confluiran a la plaça d'Espanya, que també quedarà tallada al trànsit, en la calçada de la banda de muntanya, en la banda de Besòs i en la banda del Llobregat. 

  • Una columna comença a l'estació de Sants, a la plaça dels Països Catalans, on es talla la calçada de la banda del Besòs. El carrer Tarragona queda tallat en totes dues calçades.
     
  • Una altra té l'inici a la Ciutat de la Justícia, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 111. 
     
  • La que comença a la plaça Doctor Letamendi fa el recorregut per Aragó, Muntaner i Gran Via de les Corts Catalanes. Es tallarà la calçada central d'aquesta via, en sentit contrari fins a Llançà; així com la calçada lateral de la banda de mar, en sentit contrari.
     
  • L'última columna surt de l'Escola Proa, al carrer Almeria, 57. Fa el recorregut per Gavà, Moianès i Creu Coberta.
     

A les 18.15 hores hi ha previst un acte polític a la plaça Espanya, que es reobrirà cap a les 20 hores. De totes maneres, el trànsit no es normalitzarà definitivament fins a les 6 del matí de dimarts, quan s'acabi de desmuntar tot.

Des de les 8 del matí, també s'ha aïllat el trànsit a l'avinguda Reina Maria Cristina, entre pl. Espanya i av. Rius i Taulet. I des de la mateixa hora i fins a les 10 del matí, es talla el trànsit a la calçada de la banda de mar, des de l'escenari i fins a la part central de la plaça.
 

Transport públic

Algunes estacions de metro es poden veure afectades per l'afluència de passatge. Les que es preveu que tinguin més afectació són Espanya (L1/L3), Urquinaona (L1/L4), Arc de Triomf (L1), Hostafrancs (L1), Rocafort (L1), Urgell (L1), Tarragona (L3), Sants Estació (L3/L5) i Ciutat de la Justícia (L10S).

Pel que fa als busos, al matí es preveuen afectacions en diverses línies que es desviaran o que circularan amb limitacions per les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Les possibles línies afectades són la D50, H16, 19 i Barcelona Bus Turístic.

I a la tarda, des de les 15.30 i fins a les 21 hores, aproximadament, hi haurà afectacions per la manifestació. Les possibles línies afectades són la D20, D40, H10, H12, H16, V3, V5, V7, V9, V11, V13, 13, 27, 46, 54, 59, 63, 65, 78, 79, 109, 115, 141, 150 i Barcelona Bus Turístic.

Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el servei de la línia Barcelona-Vallès i el de la línia Llobregat-Anoia amplia l'oferta de trens i n'augmenta la capacitat.

 

 

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut