Carme Forcadell i Dolors Bassa a l'entrada a les presons de Wad-Ras i Puig de les Basses
Carme Forcadell i Dolors Bassa a l'entrada a les presons de Wad-Ras i Puig de les Basses

Forcadell i Bassa reingressen a la presó després que el Suprem tombi el tercer grau

Actualitzat

Carme Forcadell i Dolors Bassa han reingressat aquest vespre a la presó, després que el Tribunal Suprem hagi decidit revocar el tercer grau dels líders independentistes.

Les presons de Puig de les Basses, a Figueres, i de Wad-Ras, a Barcelona, han rebut a la tarda la notificació oficial de les resolucions del Tribunal Suprem que revoquen els tercers graus de totes dues, segons ha informat el Departament de Justícia. Els centres penitenciaris s'han posat en contacte amb les internes per informar-les que havien de reingressar aquest divendres mateix.

Dels nou polítics presos del judici del procés, únicament Forcadell i Bassa estaven encara en tercer grau penitenciari i anaven a dormir a la presó de dilluns a dijous, ja que el jutjat de vigilància penitenciària els el va mantenir a l'espera que el Suprem es pronunciés.

Els magistrats del Tribunal Suprem també els deneguen l'aplicació de l'article 100.2, que els permetia sortir alguns dies a treballar o fer voluntariat tot i estar en segon grau, per la seva "falta de connexió amb un procés de reinserció".

Dolors Bassa i Carme Forcadell ha fet dos tuits poc abans d'entrar a la presó on asseguren que les seves conviccions continuen fermes:

 

 

 

 
Protesta davant la presó de Puig de les Basses, a Figueres
Protesta davant la presó de Puig de les Basses, a Figueres

Protesta de l'ANC

L'ANC ha convocat protestes davant de les dues presons contra la decisió del Suprem. L'entitat ha mobilitzat onze columnes de vehicles que aniran cap a les presons en protesta per la revocació del tercer grau.

Davant la presó de Wad-Ras, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la revocació del tercer grau dels presos independentistes és "un episodi més de repressió política". Ha assegurat que per la via del càstig es vol acabar amb el moviment independentista i que l'independentisme "abandoni el seu objectiu"

A la presó de Puig de les Basses s'hi han trobat sis columnes que han sortit de Girona, la Bisbal d'Empordà, Santa Coloma de Farners, Banyoles, Olot i Figueres. A la de Wad-Ras conflueixen diverses columnes de vehicles que han sortit de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.

Protesta davant la presó de Wad-Ras
ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàCarme ForcadellDolors Bassa
Anar al contingut