S'espera que surtin 450.000 vehicles de l'àrea metropolitana aquest dijous (ACN)
S'espera que surtin 450.000 vehicles de l'àrea metropolitana aquest dijous

Canvis a la llei de trànsit: consulta les noves mesures i les sancions que comportaran

PSOE i Podem pretenien eliminar el marge de 20 km/h extra per avançar, però el BNG ha proposat una esmena i aquesta ha sortit aprovada per un sol vot

Actualitzat

La Comissió d'Interior del Congrés ha aprovat una nova llei de Trànsit, Circulació i Seguretat Vial que inclou diverses novetats, però d'on ha quedat fora la que més polèmica havia despertat: la prohibició de superar en 20 km/h el límit màxim de velocitat durant els avançaments, en carreteres convencionals. 

La no inclusió d'aquest mesura ha agafat tothom per sorpresa i tot indica que ha estat fruit d'un error humà a l'hora d'efectuar les votacions

El diputat del BNG Néstor Rego havia proposat una esmena a aquesta mesura, però res feia pensar que pogués progressar, ja que les que havien plantejat en aquesta mateixa matèria els partits de l'oposició com el PP, Vox, ERC i el PNB, havien estat refusades.

Quan s'ha votat l'esmena proposada per Rego, però, el resultat final ha estat de 19 vots a favor i 18 en contra. Segons Europa Press, fonts parlamentàries creuen que l'èxit d'aquesta esmena es deu a un error humà en la votació.

Un senyal que limita la velocitat a 80 km/h (ACN)
 

Tot i això, la llei encara ha de passar pel Senat, de manera que el PSOE manté l'esperança que sigui revocada, aconseguint així que s'aprovi la seva mesura més destacada.

A l'espera de resoldre la mesura dels 20 km/h extres, el canvi més important en aquesta llei és l'augment del nombre de punts que es perdran quan es cometin certes infraccions al volant.


Mirar el mòbil penalitzarà el doble

La diferència més gran, però, ve lligada a la infracció de conduir subjectant el mòbil a la mà: fins ara et treien 3 punts, ara en seran 6.


Càstig de més punts per no dur casc

Qui no utilitzi el cinturó de seguretat de forma correcta, així com d'altres elements de protecció, com el casc o els sistemes de retenció infantil, rebrà un càstig de 4 punts, un més que fins ara.

Aquests elements seran exigits també en els vehicles de mobilitat personal, com els patinets.


"Alcolock", cap professional begut al volant

A partir del 6 de juliol del 2022, els conductors professionals de vehicles de transport de mercaderies i viatgers hauran d'incorporar uns aparells anomenats "alcolock", alcoholímetres que bloquegen l'arrencada del motor si se supera el límit legal d'alcohol.


Els detectors de radars, infracció greu

Portar al cotxe un detector de radars, encara que en el moment de la inspecció no estigui en funcionament, serà considerat una infracció greu. El càstig seran 500 euros i 3 punts menys al carnet.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut