Martin Scorsese i els protagonistes de "Killers of the Flower Moon", Leonardo DiCaprio, Robert De Niro i Lily Gladstone
Martin Scorsese i els protagonistes de "Killers of the Flower Moon", Leonardo DiCaprio, Robert De Niro i Lily Gladstone (Reuters/ Sarah Meyssonnier)

Canes es rendeix a la mestria de Martin Scorsese

El director nord-americà torna al festival de cinema francès després de gairebé quaranta anys amb un film protagonitzat per DiCaprio i De Niro

Gran ovació al Festival de Canes al director nord-americà de 80 anys Martin Scorsese. S'esperava amb candeletes la presentació fora de concurs de la seva última pel·lícula, "Killers of the flower moon", amb Robert De Niro i Leonardo DiCaprio, dos dels actors fetitxe de Scorsese, en el repartiment. La tríada protagonista la completa Lily Gladstone, una actriu que va créixer a la reserva índia dels blackfeet.

I ni Scorsese, ni De Niro, DiCaprio o Gladstone han defraudat les expectatives creades.

Robert De Niro en la presentació a Canes de 'Killers of the Flower Moon'  
Robert De Niro en la presentació a Canes de "Killers of the Flower Moon" (Reuters / Gonzalo Fuentes)

"Killers of the flower moon" és un thriller que denuncia els abusos comesos i el genocidi contra els pobles indígenes nord-americans a principis del segle XX, personalitzat en els indis osage que vivien a Oklahoma.

En l'estrena, Scorsese va lloar la cultura d'aquesta tribu indígena que, ara fa un segle, va patir una sèrie d'assassinats organitzats per desaprensius que els volien robar la propietat de les seves terres, perquè al subsol es creia que hi havia grans dipòsits de petroli. Ho va fer davant del cap actual dels osage, Standing Bear, que va donar les gràcies al director i a l'equip de la pel·lícula per haver restaurat la confiança del seu poble en l'home blanc.

Leo DiCaprio al photocall de 'Killers of the Flower Moon'
Leo DiCaprio al photocall de "Killers of the Flower Moon" (Reuters / Gonzalo Fuentes)

L'última proposta de Martin Scorsese no arribarà als cinemes fins a l'octubre, però a l'estrena mundial a Canes la rebuda de públic ha deixat clar que es tracta d'una gran pel·lícula.

"Killers of the flower moon" és una lliçó de cinema clàssic, una gran pel·lícula no només per la seva durada (tres hores i tres quarts) sinó també pels llampecs de genialitat de Scorsese.

Martin Scorsese torna a Canes després de gairebé 40 anys
Martin Scorsese torna a Canes després de gairebé 40 anys (Reuters / Eric Gaillard)

El festival de Canes va convèncer el director i la productora, Apple TV, que va invertir 200 milions de dòlars en el film, perquè la pel·lícula arribés primer als cinemes que a la plataforma. Una condició indispensable perquè Canes acceptés el film.

L'arribada de Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio i Robert de Niro a Canes ha desfermat la bogeria a la catifa vermella del festival. Feia gairebé 40 anys que el director nord-americà no assistia al famós festival francès.

No han estat les úniques estrelles de Hollywood que han recorregut la catifa vermella de Canes. A la secció oficial del festival s'ha presentat "May December", l'última pel·lícula del director nord-americà Todd Haynes, que protagonitzen Natalie Portman i Julianne Moore.

Julianne Moore, Charles Melton i Natalie Portman, els protagonistes de 'May December' a Canes  
Julianne Moore, Charles Melton i Natalie Portman, els protagonistes de "May December" a Canes (Reuters / Sarah Meyssonnier)

Dissabte al vespre es va presentar també "Creatura", una coproducció de TV3 dirigida per la directora catalana Elena Martín. "Creatura", rodada en català, s'ha presentat a la Quinzena dels Cineastes, una de les seccions paral·leles més prestigioses del festival que selecciona pel·lícules considerades d'autor.

Rodada en català, 'Creature' s'ha presentat en una de les seccions paral·leles més prestigioses del festival de Canes
Rodada en català, "Creatura" s'ha presentat en una de les seccions paral·leles més prestigioses del festival de Canes

Aquest és el segon llargmetratge d'Elena Martín --el primer va ser "Júlia ist"--. A "Creatura" s'aborda un tema sobre el qual pràcticament no hi ha referents, el de la sexualitat infantil. Una història que té una dona com a protagonista, que interpreta ella mateixa, i que s'esforça per entendre per què no aconsegueix gaudir del sexe.

 

ARXIVAT A:
CinemaFestival de Canes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut