Campuzano sobre la dona morta a Reus: "Qui té la informació és la companyia"

La portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica acusa les empreses de negar-se a complir la llei en vigor, i les administracions, de no fer-la complir

RedaccióActualitzat

El cas de la dona gran morta a Reus aquest dilluns continua portant cua. Aquest dimarts les administracions i l'empresa comercialitzadora han protagonitzat un enfrontament a través dels mitjans que ha evidenciat el mal funcionament de les mesures en vigor per prevenir aquest tipus de casos.

La portaveu de la plataforma Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, entrevistada aquest dimecres a "Els matins" de TV3, ha criticat durament tant l'empresa subministradora, Gas Natural Fenosa, com les administracions.

I ho ha fet invocant la llei 24/2015 de mesures urgents d'habitatge i pobresa energètica, que la seva plataforma va promoure, que està recorreguda al Tribunal Constitucional pel que fa a l'habitatge, però que està plenament vigent en l'àmbit de la pobresa energètica.

La portaveu de la plataforma ha afirmat que les companyies no poden argumentar que no els han facilitat la informació, perquè la llei les obliga a preguntar als Serveis Socials, quan hi ha un impagament, i no poden tallar la llum fins que no tinguin resposta. Això es fa en aplicació del principi de precaució, que busca la màxima protecció dels ciutadans:

 "Al final, qui té la informació és la companyia, és l'única que la té, perquè poden passar situacions com la d'aquesta dona, que anava a serveis socials però, no sabem per què, no havia informat que també tenia un problema amb la llum."

Campuzano ha denunciat que les companyies subministradores es neguen a complir la llei i acusa la Generalitat i els ajuntaments de no forçar aquest compliment amb els instruments que tenen disponibles:

"Com pot ser que la Generalitat no pugui tenir prou força per fer complir una llei a aquestes companyies? Com pot ser que aprovem lleis al Parlament de Catalunya per unanimitat, i tots els polítics, tots els partits es fan la foto, però després, a l'hora d'exigir l'aplicació d'aquesta llei ningú no faci absolutament res?"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut