Què diu la Llei contra la Pobresa Energètica?

RedaccióActualitzat

Què diu la Llei de Pobresa Energètica?

La llei és molt clara: la companyia, "abans de fer qualsevol tall de subministrament, ha d'adreçar-se al servei social del municipi de l'afectat per sol·licitar un informe que acrediti si la persona es troba o no dins d'una situació de risc d'exclusió residencial". 
I també deixa clar que, si els serveis socials no dicten una resolució expressa, s'entén que la persona o la família es troba efectivament en situació de risc i no se li pot tallar el subministrament. 

Es compleix la llei? 

Els serveis socials dels ajuntaments tenen detectat que no sempre es compleix aquesta normativa. I també adverteixen que, moltes vegades, les companyies els adjunten llistats d'impagats molt extensos i sense filtrar, que inclouen comerços i segones residències, i que això els col·lapsa el servei. 

Després de l'incendi mortal de Reus, Gas Natural Fenosa només ha volgut respondre amb una nota on diu que te registrats  9.200 clients vulnerables i on assegura que està en negociació amb la Generalitat per disposar d'un conveni que doni cobertura a tot el territori. Però el govern els ha desmentit. El conseller d'Empresa ha explicat que s'ha reunit 25 vegades amb les companyies gasístiques i elèctriques i que els ha presentat tres textos possibles. I que sempre s' han negat a firmar aquests convenis que han de fixar descomptes en les factures o ajuts a fons perdut.

Es persegueix l'incompliment?

La llei preveu multes a les companyies en cas d'incompliment. De moment, la Generalitat ha incoat 115 expedients i només 18 han acabat amb sanció. Les multes han estat de 10.000 euros.   

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut