Maria Campuzano, portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica
Maria Campuzano, portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica

L'Aliança contra la Pobresa Energètica reclama una sanció exemplar

L'entitat responsabilitza la Generalitat de no aplicar totes les mesures que preveu la llei per evitar situacions com la de Reus

RedaccióActualitzat

L'Aliança Contra la Pobresa Energètica, impulsora de l'actual llei, ha demanat la Generalitat apliqui una sanció exemplar a Gas Natural per la mort de la dona de Reus. Ho ha dit la portaveu de l'associació, Maria Campuzano, que també n'ha responsabilitzat el govern català.

"No només és un problema de Gas Natural, sinó també de la Generalitat. Nosaltres portem molts mesos denunciant que els talls es produeixen i que les companyies no estan complint amb la llei i que la Generalitat no està fent absolutament res. La Llei 24/2015 està en vigor en l'apartat de pobresa energètica i el que exigim a la Generalitat és que la faci complir. Perquè el que no té sentit és que aprovem una llei per unanimitat al Parlament de Catalunya i, després, la Generalitat no sigui prou valenta per exigir a aquestes empreses el seu compliment. Aquesta llei evita morts."

Segons l'Aliança contra la Pobresa Energètica, a Catalunya, un 10 per cent de la població té problemes per fer front a les factures d'aigua, de llum i de gas.

Per la seva part, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per conèixer les actuacions dutes a terme pels serveis socials de l'Ajuntament de Reus i el protocol que ha seguit la companyia elèctrica. Ribó vol aclarir si Gas Natural va seguir el procediment establert en l'Article 6 de la Llei 24/2015, que preveu el protocol de comunicació als serveis socials per evitar els talls de subministraments en les famílies vulnerables i, si el cas en qüestió, es va tractar a la taula dels serveis socials.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut