Oficines de Caixabank i Bankia (ACN / Alèxia Vila)
Oficines de Caixabank i Bankia (ACN / Alèxia Vila)

CaixaBank i Bankia estudien la fusió bancària més important de les últimes dècades

Totes dues entitats bancàries han confirmat aquest dijous a la nit que mantenen contactes per a una operació de fusió

Actualitzat

CaixaBank i Bankia estan estudiant una fusió, segons han comunicat totes dues entitats amb una nota oficial a les autoritats. Si finalment hi hagués un acord, seria la fusió bancària més important dels últims vint anys i l'entitat resultant es convertiria en el banc més gran de l'estat.

L'operació, avançada pel diari Ara, està molt avançada i l'anunci de la fusió es podria fer aviat, segons fonts pròximes a les entitats. Si aquest acord arriba a bon port, suposarà la fusió de dues de les entitats financeres més grans de l'estat.

Si s'acaben fusionant, la nova entitat tindria 650.000 milions d'actius, més de 6.500 oficines i prop de 52.000 treballadors.

 

L'aplicació de Caixabank, en un telèfon mòbil
Aplicació de CaixaBank en un telèfon mòbil (Europa Press)

 

Aquest dijous a la nit, totes dues entitats han confirmat l'existència de contactes per analitzar les possibilitats d'una operació de fusió i han anunciat que obren un període de negociacions per intercanviar informació i valorar l'operació.

"CaixaBank, SA informa que, després de l'autorització del consell d'administració, es troba en negociacions amb Bankia,A per analitzar una fusió entre totes dues entitats, sense que per ara s'hagi assolit cap acord al respecte."

 

 

Comunicat de CaixaBank by Moderador Noticies Web on Scribd

 

"Davant les notícies aparegudes en alguns mitjans de comunicació, Bankia, en el marc de l'estudi habitual de possibles operacions estratègiques, confirma contactes amb CaixaBank, amb coneixement i autorització del consell d'administració, per analitzar una eventual oportunitat d'operació de fusió entre totes dues entitats."

 

 

Comunicat de Bankia by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Segons la informació publicada, la presidència del nou banc quedarà en mans de José Ignacio Goirigolzarri, actualment al capdavant de Bankia. Per la seva banda, el conseller delegat seria Gonzalo Gortázar, un dels màxims responsables de CaixaBank.

La seu social de l'entitat resultant seria a València, on actualment tenen la seu totes dues entitats. CaixaBank va traslladar-s'hi la tardor del 2017 arran del procés sobiranista

 

Una dona davant d'una oficina de Bankia a Madrid
Una dona davant d'una oficina de Bankia a Madrid (Europa Press / Óscar Cañas)

 

Una operació amb el vistiplau del Ministeri d'Economia

Bankia va ser nacionalitzada i, a hores d'ara, l'Estat n'és el principal accionista. En cas que fos una fusió entre iguals, el principal accionista seria la Fundació la Caixa, seguit de l'Estat. L'operació sembla que tindria el vistiplau del Ministeri d'Economia, que, indirectament, és el que controla la participació a Bankia.

Una fusió d'aquestes característiques aniria en la línia que ja va marcar aquesta setmana Luis de Guindos des del Banc Central Europeu i també el governador del Banc d'Espanya. Tots dos van defensar les fusions com a solució al problema de rendibilitat que tenen els bancs, que es veurà agreujat amb la pandèmia del coronavirus.

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut