Washington

Bush: "Lamento haver dit algunes coses que no hauria d'haver dit"

El president sortint dels Estats Units, George W. Bush, ha entonat el "mea culpa". En la primera entrevista des de les eleccions presidencials, ha lamentat algunes de les afirmacions que ha fet durant el seu mandat en matèria de terrorisme. Bush es referia, sobretot, a les triomfalistes declaracions que va fer en un portaavions poc després d'envair l'Iraq. Segons el president nord-americà, i malgrat el cartell de "Missió complerta", no va voler dir que havien guanyat la guerra. L'encara inquilí de la Casa Blanca també ha dit, però, que se sent orgullós de moltes de les coses que ha fet.

Actualitzat
L'encara president dels Estats Units, George Bush, ha assegurat: "Lamento haver dit algunes de coses que no hauria d'haver dit." Ha estat a la cadena de televisió CNN, que li ha fet una entrevista una setmana després dels comicis presidencials. Sembla que Bush, que està a un parell de mesos de traspassar el poder al demòcrata Barack Obama, sembla que s'ha penedit especialment de les declaracions posteriors a la invasió a l'Iraq, unes declaracions que han quedat il·lustrades amb el famós rètol "Missió complerta" i que es van considerar el final de les operacions al país del Golf.

"Tenien un rètol que deia 'Missió complerta'. Anava destinat als marines del vaixell, però suggeria alguna cosa més. Alguns van pensar que Bush creia que la guerra s'havia acabat. No ho creia, això, però tot i així es va transmetre aquest missatge", ha assegurat el president sortint. De fet, la missió estava molt lluny d'acabar-se, perquè encara avui, més de quatre anys després, continua i ha costat la vida a més de 4.000 soldats nord-americans.

Bush també va explicar en l'entrevista que la seva dona, Laura, li va picar la cresta quan va afirmar que calia capturar Ossama bin Laden "viu o mort". "Em va recordar que com a president dels Estats Units, havia d'anar amb compte amb el que deia", ha assegurat l'encara president, que té previst tornar al seu ranxo de Texas quan deixi la Casa Blanca i, "potser escriure un llibre" sobre les circumstàncies en què ha hagut de prendre "decisions difícils". "Vull que la gent sàpiga la veritat i què és estar assegut al despatx oval".

Malgrat tenir els índexs de popularitat més baixos de la història recent dels presidents nord-americans, Bush ha dit que se sent orgullós de moltes de les coses que ha fet i que el que importen són els principis.
Anar al contingut