Barcelona

Bru de Sala deixa la presidència del Consell Nacional de Cultura i les Arts

Xavier Bru de Sala ha renunciat a la presidència del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, segons confirma una nota feta pública per aquest organisme. Bru de Sala ha presentat la renúncia davant del plenari del consell i s'ha obert un procés per designar-ne el successor. El plenari proposarà formalment al president de la Generalitat, José Montilla, les possibles candidatures a la successió, que han de sortir dels onze membres que integren el Consell de les Arts i la Cultura. Diverses fonts coincideixen a dir que qui té més possibilitats és Francesc Guardans.

Actualitzat
La nota emesa per l'organisme no revela quins sóns els candidats a rellevar Bru de Sala. Sembla, però, que el més ben situat és Guardans, que actualment és secretari del consell.

El plenari del Consell ha agraït a Bru de Sala la feina feta en els primers passos d'aquest organisme, que es va constituir al març i que, entre altres afers, ha concedit més de dos milions d'euros en ajudes a la creació, s'ha impulsat la creació d'una nova xarxa de centres i espais d'art de Catalunya o s'han atorgat i organitzat els Premis Nacionals de Cultura, que es lliuraran a Lleida el 3 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut