Barcelona

Montilla proposarà Bru de Sala com a president del Consell de la Cultura i de les Arts

El president de la Generalitat, José Montilla, proposarà el filòleg i escriptor Xavier Bru de Sala com a president del nou Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Montilla ha fet públics els onze noms que ha traslladat al Parlament perquè la cambra els ratifiqui com a membres del plenari d'aquest organisme, que té l'objectiu d'assessorar el govern en el conjunt de la política cultural. Un cop aprovada la llista, serà el cap de govern qui nomeni el president, després d'escoltar l'opinió dels membres del Consell. Segons el govern català, els onze noms proposats són professionals vinculats a diferents àmbits del món de la cultura i amb una dilatada experiència de la gestió.

Actualitzat
Les persones proposades per José Montilla a formar part del nou organisme són el filòsof i crític d'art Xavier Antich, l'arquitecte i activista del disseny Juli Capella, l'escriptor i crític Jordi Coca, l'humanista i traductor Manel Forcano, la galerista Chantal Grande, l'advocat Francesc Guardans i Cambó, l'actriu i directora Sílvia Munt, la gestora cultural i d'art emergent Marta Oliveras i Tortosa, la crítica d'art Pilar Parcerisas, la realitzadora Rosa Vergès i l'intel·lectual Xavier Bru de Sala.

Tot apunta que el president de la Generalitat podria proposar l'intel·lectual Xavier Bru de Sala com a president del Consell. Bru de Sala i Castells és llicenciat en Filologia Catalana i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. Ha publicat diversos assajos, és autor de nombroses adaptacions teatrals i ha rebut premis com el Carles Riba o el Ciutat de Barcelona de Poesia per la seva producció literària.

Funcions del nou Consell Nacional de Cultura i de les Arts

Entre les funcions del Consell hi haurà, per exemple, decidir sobre el suport a creadors i a entitats respecte a la promoció, el foment, la difusió i la projecció de la creació artística. També s'encarregarà d'elaborar l'informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts a Catalunya i concedir els premis nacionals de Cultura de la Generalitat.

El nou organisme també afavorirà el diàleg entre el món de la creació i la Generalitat i informarà el govern i el Parlament sobre l'estat de l'educació en la cultura i de l'ensenyament de les professions vinculades a la cultura. Així mateix, emetrà informes preceptius sobre el nomenament dels responsables dels equipaments culturals dedicats a la creació artística i fomentarà la col·laboració i les actuacions conjuntes en l'àmbit cultural amb institucions i entitats dels diferents territoris de parla i de cultura catalanes.

El mandat dels membres del consell és de cinc anys i podran ser reelegits per un segon mandat de cinc anys més com a màxim.
Anar al contingut