Spears, a l'estrena de la pel·lícula "Once upon a time in Hollywood" (Europa Press/Kay Blake/ZUMA)
Spears, a l'estrena de la pel·lícula "Once upon a time in Hollywood" (Europa Press/Kay Blake/ZUMA)

Britney Spears anuncia que no tornarà a actuar mentre estigui sota tutela del seu pare

Des de l'any 2008 el pare de la cantant és el seu tutor legal, en una tutela que Spears defineix com "abusiva" i "absurda"

Actualitzat

La cantant Britney Spears ha anunciat que abandona els escenaris fins que no acabi la tutela legal que el seu pare té sobre tots els aspectes de la seva vida.

Qui va ser "princesa del pop" a finals del segle XX i els primers anys d'aquest segle ha dit en una publicació a Instagram –xarxa on té més de 31 milions de seguidors– que prefereix "ballar al saló de casa que no pas pujar a un escenari a Las Vegas".

Amb una imatge amb el missatge "Accepta'm per allò que soc o besa'm el cul, menja merda i trepitja alguns legos", la cantant escriu un text en què respon a crítiques que han rebut alguns vídeos en què apareixia ballant:

"A aquells que critiquen els vídeos en què surto ballant... Mireu, no actuaré en cap escenari en un futur proper mentre el meu pare continuï decidint què em poso, dic, faig o penso!!! Ja ho he fet durant els últims 13 anys"

La cantant critica el seu pare i també la seva germana, Jamie Lynn Spears, que va cantar algunes de les cançons més conegudes de Spears remesclades. "La meva suposada xarxa de suport m'ha fet un mal profund!!! Aquesta tutela legal ha matat els meus somnis... així que tot el que tinc és esperança i l'esperança és just allò que és més difícil de matar en aquest món", escriu.

En les últimes setmanes, Spears ha declarat davant la justícia per reclamar que acabi la tutela legal del seu pare, un mecanisme reservat per a persones greument incapacitades i que se suposa que no poden fer-se càrrec d'elles mateixes.

"Vull recuperar la meva vida, ja n'hi ha prou", va declarar el 23 de juny davant un jutjat de Los Angeles, on va qualificar la tutela legal d'"abusiva" i "absurda". El 30 de juny, una jutge del Tribunal Superior de Los Ángeles va rebutjar retirar el control del patrimoni de la cantant per part del seu pare, Jamie Spears.

Britney Spears, en un acte l'any 2018 a Beverly Hills
Britney Spears, en un acte l'any 2018 a Beverly Hills (Reuters/Mario Anzuoni)

13 anys de tutela legal

James Spears es va fer càrrec de la vida personal i les finances de la cantant l'any 2008, després d'una etapa erràtica en què Britney Spears va perdre la custòdia dels fills i va ingressar en diverses ocasions en institucions psiquiàtriques.

Allò que era una mesura temporal s'ha mantingut durant 13 anys, en els quals la cantant ha fet concerts, ha publicat discos i ha protagonitzat un espectacle a Las Vegas que va generar milions de dòlars en entrades.

El conflicte obert ha motivat el naixement d'un moviment de suport a Britney Spears a les xarxes socials, amb el lema #FreeBritney, que reclama que s'alliberi la cantant de la tutela legal.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut