La consellera de Cultura es declararà "objectora de consciència artística" si el jutge l'obliga a traslladar les obres murals del MNAC (ACN)
Barcelona

Borràs farà "objecció de consciència artística" si ha de tornar els frescos del MNAC

La consellera de Cultura diu que "no col·laborarà" en el trasllat de les pintures murals de Sixena fora del MNAC

RedaccióActualitzat

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat que "no col·laborarà" mai en una hipotètica ordre de trasllat de les pintures murals de Sixena fora del MNAC.

Borras assegura que es declararia "objectora de consciència artística", en el cas que el jutge ordenés el trasllat dels frescos de Sixena a l'Aragó.

L'escenari és ara mateix llunyà, després que a principis d'any una jutge d'Osca va paralitzar el trasllat dels frescos per l'alt risc de deteriorament que tindrien les pintures. Borràs celebra aquesta decisió judicial i adverteix que encara que un jutge dicti el trasllat, aniria contra la seva responsabilitat personal i política "assumir una decisió que destruiria les obres":

"La raó ens empara i esperem que la justícia també ho faci, però si arriba aquesta situació surrealista, em declararia objectora de consciència"

" Vull pensar que la raó s'imposarà a la irracionalitat de posar en perill les obres"

 

En l'aniversari de l'entrada policial al Museu de Lleida per traslladar al Monestir de Sixena 44 obres, la consellera ha posat en dubte novament les "condicions de conservació" de les peces al monestir de Sixena i si aquest compleix "la funció pública" de posar-les a l'abast de tothom.

"Quan tinguem xifres de visitants, i de l'estat de conservació de les obres, sabrem si tot ha respost al fet de tenir-ho per tenir-ho i si compleix artísticament una funció pública"


"Una nit d'infausta memòria"

Borràs recorda l'entrada de la policia judicial al Museu de Lleida, ara fa un any, com una "nit d'infausta memòria" i assegura que va ser un cop molt dur pels treballadors del museu i pel conjunt del país. Segons la consellera, l'operatiu judicial i policial per emportar-se les peces del Museu de Lleida cap a l'Aragó es va fer "amb nocturnitat i traïdoria".

ARXIVAT A:
Article 155SixenaLaura BorràsPatrimoni
Anar al contingut